Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

JO19-1: Met overtuigende winst de winterstop in > 8 op een rij

Gepubliceerd op 09 december 2017 door Wim Kuijken

Sinterklaas is vertrokken naar het Spaanse zuiden. Het wordt Kerst. Vrede op aarde, zeggen ze. De winterstop nadert. Laatste wedstrijd in 2017 vandaag. Uit het Russische noorden komt koude lucht naar NL. De bedorven lucht van een staats-dopingschandaal waait mee. Poetin weet van niks. In Amerika zit een andere olifant die door de proceleinkast van het Midden-Oosten banjert. Waarschijnlijk boos omdat hij geen “man of the year” van “Time” wordt. In N-Korea rammelen de kernkoppen van Kim Jong Un, ook zo’n lekkere vredesduif. Toch iets te veel macho allemaal. De #metoo beweging werd wel ‘man of the year’; ‘woman of the year’ zou ik zeggen. 

In Nederland werd duidelijk dat Frans Bauer de gewone normale Nederlander is van Rutte III: “Kom nu maar in mijn armen”. Dat lijkt al wat meer op de kerstvrede. Frans treedt binnenkort op in Brunssum. Xander van Mazijk werd wereldkampioen bowlen. Nederland schittert inmiddels op het wereld-sport-toneel met bowlen, darts, veldrijden en curling. Vredige sporten. Gelukkig zijn vlogger Enzo Knol (1,7 mln volgers) en zijn Dee ook weer bij elkaar. Het kan Kerst worden.

Op het vredige veld 1 van Nieuw Hanenburg speelde onze A1 een late licht-wedstrijd tegen de Brabanders uit Dongen, 25.651 inwoners. Nummer 6 van de competitie, sportieve ploeg. Onze jongens spelen een sterke reeks. Zeven keer winst. Het voetbal wordt telkens beter. Veel doelpunten maken, weinig tegen krijgen. Zo stijg je op de ranglijst. Vandaag werd het goede werk voortgezet. Als team sterk, met een inmiddels redelijk vaste opstelling. Spelend met veel vertrouwen, passie en geduld. Iedereen in topvorm. En als de doelpunten even uitblijven of wat kansen worden gemist....geen probleem, het komt namelijk vanzelf. Zo ook vandaag. In minuut 40 scoorde Sebastiaan na een mooie corner van Freek met het hoofd: 1-0. Na rust ging de turbo aan. Binnen 10 minuten 2-0 door Delano na een scherpe voorzet van Quincy over rechts, 3-0 door Freek met een prachtige inzet en 4-0 door spits Kiki na een voorzet van Delano. Na ruim een half uur kopte Sebastiaan, weer uit een corner, zijn tweede in: 5-0. Er werd flink gewisseld. Storm scoorde bijna. Aan beide kanten werd de paal beproefd. In de laatste seconde tikte Dylan nummer 6 erin. Na 8-0 vorige week, nu 6-0, de achtste overwinning op rij. Het kan niet op. Jammer dat de winterstop begint. We staan nu eerste, 26 punten, +22, met een wedstrijd meer gespeeld dan Kampong (24, +19). In januari hebben de jongens een paar mooie oefenpotten met als klap op de vuurpijl Go Ahead Eagles A1 tijdens het trainingsweekend. Daarna volgt DHC uit in Delft op 10 februari en begint de tweede competitiehelft. En dan maar hopen dat het intussen vredig blijft in de wereld. Laat de wereldleiders maar gaan bowlen of curling spelen met kerst. 

De A-selectie-borrel na afloop van de wedstrijd was heel gezellig. KLM-petje af voor onze jongens en de technische staf o.l.v John. Thuis nog een lekker likeurtje van het nieuwe merk Ne-uken drinken. Een fijne kerst toegewenst allemaal. Het jaarlijks aftelmoment op 31 december a.s vindt plaats op de Hofvijver, dus je kan meetellen. Uw verslaggever gaat er ook even tussenuit. Dit verslag is overigens onafhankelijk tot stand gekomen zonder inmenging van hogerhand. 

 

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon