Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

JO19-1: Krappe, maar dik verdiende winst in Wateringen

Gepubliceerd op 11 november 2017 door Wim Kuijken

De elfde van de elfde. Utopia heeft zijn 1000e aflevering gehad. Een echte modelsamenleving met ruzie, haat en nijd plus veel ego’s. Trump zit 365 dagen in het Witte Huis. Een minder-model-president met erg veel ego. Fijn voor hem dat een tweet nu uit 280 tekens kan bestaan; nog meer fake-news. Sinterklaas gaat dit jaar samen met Spaanse-edelmannen-met-roetveeg de cadeautjes uitdelen. Een modeloplossing waar niemand echt gelukkig mee is. Het is spitsroede lopen in de versplinterde en boze samenleving. Gezellige tijden dus. Haardvuur aan. Het carnaval kan beginnen.

Met in gedachten Singles Day en Sinte Maarten, gingen we na het discount-shoppen en ongeremd-snoep-inkopen snel naar Wateringen. Er was voldoende belasting ontdoken om ruimhartig in te slaan. Er lagen hier en daar nog wat Paradise Papers op de achterbank. Het jeugd-vlaggenschip van de plaatselijke voetalclub Velo mocht dit keer op veld 5 (!) spelen....Vol in de wind. Blauwe lijnen en stippen leidden de aandacht af. Het was guur. Het jeugd-vlaggenschip van Quick stond beter in de verf, ondanks vele blessures. Er waren 11 selectiespelers gevonden voor de klus om afstand te nemen van de onder ons staande Velo-A1. De eerste helft verliep volgens plan. Veel aanvallen en veel kansen. Weinig weggegeven. Helaas werden er ongeveer zeven goede kansen niet benut. Zelfs eentje vlak voor de doellijn met alleen nog een speler van Velo op de lijn. Het lukte deze te raken, maar in dit spelletje krijg je daar geen punten voor. De killersmentaliteit ontbrak vandaag. Rust 0-0. Warme chocolademelk. Na rust werd het allemaal iets feller. Velo kwam beter in de wedstrijd zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd werd de herstelde Ricky ingebracht, een gouden wissel. Uit een corner van Delano toornde hij hoog boven de groen-rode verdediging uit en kopje gericht in de verre hoek. Prachtgoal. Er werden wat hardere overtredingen gemaakt door onze tegenstanders. Een vriendelijk lachende scheidsrechter wuifde het allemaal weg. Gelukkig geen ernstige ongelukken. Velo kreeg nog een enkele kans vlak voor tijd, maar kon het niet afmaken. Geen modeloverwinning, maar een belangrijke winstpartij. Onze jongens werkten er weer hard voor. We klimmen over Feijenoord (12 punten) heen naar plek 4 (met 14 punten) en laten de nummers 6 tot 12 een flink stuk achter (5 tot 7 punten). Dat gaat lekker en we kijken met opgeheven hoofd omhoog. Langzaam komen de geblesseerden hopelijk weer terug. Ook Max Verstappen begint morgen op P4. Gaat hij winnen? We zullen het zien. 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon