JO19-1: Gelukkig werd Q1 de baas in de bosjes van Pex

Gepubliceerd op 11 maart 2018 door Wim Kuijken

Op de dag van NL DOET, de dag waarop mensen vrijwillig andere mensen helpen, was de A1 zo vriendelijk hun beste speler en topscoorder Quincy af te staan aan Quick 1 dat op deze zaterdagmiddag de Haagse derby in de derde divisie speelde tegen buurman en aartsrivaal HBS. Een grote eer voor Quincy. Gelukkig won onze hoofdmacht voor de tweede keer dit seizoen deze competitiekraker, nu met 2-1, met meer dan 4.000 supporters met vuurwerk rondom het veld. Quincy mocht nog even meespelen en vuurde een gevaarlijk schot af een paar minuten voor tijd. Na de start van de koudste meteorologisch lente sinds 1947 en de aanwezigheid van de Russisch beer was het een hartverwarmend treffen op Nieuw Hanenburg. Na afloop van de wedstrijd startte het altijd omstreden cowboy- en indianenfeestje waar de vrede weer getekend werd en waarbij zelfs de lampen boven de bar dronken werden. Rocketman Kim en ‘idioot’ Trump kunnen er wat van leren als ze elkaar in mei ontmoeten. Of de A1 dan nog hoge ogen gooit voor het kampioenschap of promotiewedstrijden is een spannende vraag. Zaterdag werd namelijk - na het gelijkspel vorige week tegen Feijenoord - stevig verloren van Barendracht in het pittoreske dorpje onder de rook van Rotterdam. Het tweede verlies dit jaar. Ongeveer 40 minuten waren onze jongens wel de betere ploeg in een overigens weinig sprankelende wedstrijd, maar met een 2-0 achterstand gingen we thee drinken. Waarschijnlijk was iedereen met zijn hoofd bij de derby van de bosjes van Pex. De wissels in de rust brachten geen verbetering. Wel kwamen we via een gemiste penalty van Delano, die daarna goed werd ingeschoten door Mo, nog op 2-1. Een grote kans bracht bijna de 2-2. Maar toen Thom 20 minuten na rust vergeten was dat hij al geel had en een tegenstander aan het shirtje trok om de kwalitieit daarvan te testen, konden we met 10 man niet meer gevaarlijk worden. De koppies gingen hangen en iedereen wilde zo snel mogelijk naar Nieuw Hanenburg. Het werd uiteindelijk 5-1. De flow van voor de winterstop moet weer even worden opgezocht in de kleedkamer. Die ligt ergens onder een stoel. Dat het de besten kan overkomen bewees PSV zaterdagavond (historisch 5-0 verlies tegen Willem II). ‘Een week zonder vlees’ heeft niet geholpen, maar de Boekenweek is gestart en dus kan iedereen een goed boek lezen. Ik beveel het boek “Cruijff” aan. Dat gaan ze bij Ajax ook weer eens lezen. Moedig voorwaarts zaterdag tegen RKDVC, dat het verrassend goed doet in de tweede periode. Niet onderschatten. We staan nog tweede en hebben twee prachtige mascottes (zie derde foto).