JO19-1: Gaat nog even door...!!!

Gepubliceerd op 02 juni 2018 door Wim Kuijken

De hoos- en onweersbuien waren achter ons gelaten, de hitte verdreven, het was een grauwe dag. Utopia1 de soap is afgelopen, Ivan is de macho winnaar. Vandaag de eerste promotiewedstrijd voor de tweede divisie, waar we graag weer naar toe gaan. Eén jaartje lager spelen is wel voldoende. Veel van de jongens maakten het twee jaar geleden mee, promotie - na een jaar - naar de tweede divisie met de B1. Het knock-out systeem ligt ons wel. Op pad dus naar ARC A1, de nummer 10 van de tweede divisie. Op de website van de club uit 1927 waren ze er al helemaal klaar voor. Het zou ‘super saterday’ worden en het zou ‘los’ gaan zaterdag.

Een groot JO17 toernooi met wel 500 voetballers nam het gehele sportpark Zegersloot en de parkeerplaatsen in beslag. Sommigen moesten 5 kilometer lopen, inclusief de pas geopereerde Sven met zijn krukken. Je moet er wat voor over hebben om je team te steunen. Top Sven! We waren enigszins weggefrommelt op veld 5, een klein kunstgrasveldje. Daar hebben de Alphenaren nu vast spijt van. Daar zijn we namelijk goed in, zo weet ook Kampong. We waren verzwakt door de blessures van Quincy, Ricky en Willem. Maar er waren gelukkig enkele talentvolle B spelers mee gegaan. Geen ‘eigen spelers eerst’  vandaag.

Het werd een zinderende wedstrijd, met een sterk en geconcentreerd Quick. Geduldig, standvastig en goed georganiseerd. John had zijn huiswerk gedaan en coachte heel actief. De wedstrijd golfde op en neer. ARC kwam goed mee. Quick was iets creatiever en voetbalde beter. ARC was stug, stevig en schoot twee keer op de lat en Tim redde aan paar keer goed. Onze jongens kregen echt goede kansen voor en na rust: Storm, Delano, Freek, Mo, Kiki. Het vizier stond nog niet scherp genoeg. Rust 0-0. “Hup Quick” appt Mieke van grote afstand. We gaven het door. Af en toe wat emotie bij de Alphenaren. Het was echt spannend. Het zou zomaar ‘sad saterday’ kunnen worden. Scheveningen komt op 1-0 tegen onze hoofdmacht, horen wij. Maakt niet uit, als wij maar winnen. Verlenging. John bewaarde nog wat krachten voor de laatste 30 minuten. Slim. Ook bij déze rust nog 0-0, maar vlak daarna zo’n mooie corner van Freek en sterke Storm die snoeihard tegen de touwen kopt: 0-1. Enthousiasme bij alles wat van Quick is. ARC gaat alles of niets spelen, raakt de paal en Tim redt goed met zijn been. De goede ARC keeper gaat mee naar voren. Wellicht ietwat vroeg....de bal komt op het middenveld en Freek ziet zijn kans. Met een fluwelen schot krult hij de bal van heel ver in het doel: 0-2. Wedstrijd gespeeld. ‘Gaaf’ appt Maarten, ‘Mooi’ appt Marianne. Heel goed die supporters op afstand. ‘Party on the beach tomorrow’ herinnert Ginny ons. Gaan we doen. Maar ons avontuur gaat daarna verder. Zaterdag wacht Barendrecht A1 thuis bij ons op veld 1. We versloegen ze daar in de competitie (4-2), maar uit verloren we dik. Een hele sterke tegenstander dus. We doen onze Levi’s spijkerbroeken aan, komen op onze Harley’s, nemen de burbon mee om onze Donald in de VS even te wijzen op zijn minder slimme handelsacties. We zijn er klaar voor.