JO19-1: FC Westwood waggelt naar Dongen voor een punt

Gepubliceerd op 26 mei 2018 door Wim Kuijken

De eerste hittegolf in mei? De A1 ging opgewarmd voor de laatste competitewedstrijd met de bus op weg naar Dongen. De eerste bewoners daar woonden op zgn donken, zandruggen in het veen, aan het riviertje de Aa. Het plaatsje heette toen (dus...) Donkaa. Daar kan je dus gewoon ook makkelijk dronken worden. Het was erg warm, zeker als je in Brabant uitstapt en nog gammel bent van Herendiner en Westwood. Het mocht eigenlijk niet, maar omdat we veilig waren en voor promotie gaan spelen, dachten zes jongens dat het wel kon. Volgende keer even John bellen. Net die ochtend was bekend geworden dat zes verdachten in Dongen waren aangehouden met grote hoeveelheden drugs. Toeval. We waren in Brabant, provincie van drugs en ondermijning. Vorige keer wonnen wij thuis met 6-0 van VV Dongen. En vandaag.....weer iets met zes: het werd 3-3.

VV Dongen heeft als beleid om 100 jaar te worden (in 2023), zoveel wordt duidelijk als je de beleidsplannen leest, en dat doen wij altijd vooraf. Een spannende beleidsdoelstelling. Dat gaat vast wel lukken. Hun A1 is middenmoter, maar bloedfanatiek, ook op deze laatste, hete wedstrijddag. Dus daar kan je niet een beetje je roes uitspelen. Aan de bak. We begonnen wel goed. Na zes (!) minuten een mooie actie van Kiki, die zet voor en invaller Kees scoort slim 1-0. Die twee waren fris. Gelukkig was er een drinkpauze voor de nadorst. Dan komt Kiki in de spits in aanvaring met een stevige Donker. Lip gescheurd, naar artsenpost en ziekenhuis met dank aan Ruud (foto 2). Gelukkig op tijd weer terug, geplakt en genaaid, voor de bus naar huis. Met tien man scoort Dongen. Lekker makkelijk: 1-1. Dan komt Jona erin, die het tot de rust volhoudt. Willem knalt uit een hoekschop de bal snoeihard op doel. Er staat iemand op de doellijn. Half uur gespeeld. De scheids ziet een overtreding niet, Dongen krijgt een cadeautje en pakt dat uit : 2-1, rust. Drie man al gesneuveld.

Delano en Thom komen in de tweede helft in de ploeg en duo-keeper Max C gaat als reservespeler warm lopen (foto 3). Hij wordt de verrassing van Dongen, valt in voor Mo en bij het eerste balcontact scoort hij a la Messi. Superieur. A star is born: 2-2. Videoref Richard legt alles vast. Inmiddels is Verstappen gecrasht in Monaco en wordt elke aanval van Dumoulin in etappe 20 in Italië afgeslagen. De stemming op de tribune daalt, zeker als Dongen op 3-2 komt door te slap verdedigen, maar het is ook wel een beetje ‘op’ bij sommige jongens. Keeper Tim redt nog een keer prachtig. Toch recht het team de rug. Zes (!) minuten voor tijd (zo ongeveer...) pakt Freek het punt met een schitterende vrije trap op de rand van de zestien: 3-3. Gezien de omstandigheden valt er mee te leven. We kunnen naar de nacompetitie en treffen daar tweede divisionist ARC uit Alphen aan de Rijn. GeeJee had de analyse al klaar, Dr. Bob stuurde de playlist voor de terugreis rond. We zijn er bijna klaar voor. Nog een weekje lekker geconcentreerd trainen en vol energie en ambitie naar Alphen aan de Rijn volgende week.