JO19-1: Belangrijke winst in Delft

Gepubliceerd op 10 februari 2018 door Wim Kuijken

“Hallo allemaal wat fijn dat je er bent....” Wij zijn er ook weer, na een lange winterstop. Er is veel gebeurd. We praten iedereen even bij. De netto lonen zijn met 7 euro gestegen. Pffff....een booming economie! We hebben een westerstorm achter de rug en een kleine beeldenstorm in het Mauritshuis. Er was een centimeter dun ijs en de plannen voor de elfstedentocht werden reeds uit de kast gehaald. Leeuwarden is even de Europese culturele hoofdstad. Dat is ook wel genoeg. In Groningen blijft het beven. Forum voor Democratie is geïnteresseerd in het IQ van landen (of volken of rassen....o, nee, dat ontkent Thierry). Waarom eigenlijk? Geen idee. Blank is tegenwoordig wit. De straten stonden niet wit; het was droog vandaag......allemaal gekkigheid.

Allereerst is er lekker geoefend door onze jongens in januari: als opwarmer gelijk tegen HBS (0-0), winst op Quick 2 (2-0), Quick Boys (6-0) en Forum Sport (3-1) en vorige week een “Oranje” trainingsweekend in Hoenderloo. Daar was Excelsior’31 te sterk (2-5) en het bier heel lekker.

De eerste wedstrijd in 2018 vandaag, in Delft. Het is het Jaar van de Hond. Het jaar ook van Kech Boef, Fury Trump, Familyman Holleeder, Reallive Barbie en de twee rode “Malle Dieven” uit Wassenaar. Maar wordt 2018 ook het jaar van Quick A1? Dat is de grote vraag. Nummer 2 in de 3e divisie met 1 punt achterstand op het ongeslagen Kampong. We weten het in mei. We begonnen in elk geval met een lastige uitwedstrijd tegen DHC aan de Brasserskade. Geen luizenmoeder te bekennen. Het was kil, met een flauw zonnetje. Een oranje zonnetje, want we kwamen aan, terwijl in PyeongChang (spellingcontrole) goud, 2x zilver en brons was gewonnen op de eerste dag van de Olympische Spelen. WA en Max hosten mee. Noord en Zuid Korea verenigd. No Noro. Us Camiel was thuis gebleven. Triest. Zou hij naar het carnaval gaan? Misschien als pulsvisser of mest- en koeienfraudeur? Of toch maar als donor....lekker actueel.

De eerste helft was voor DHC, dat lekker combineerde en goed speelde. Onze jongens hadden het er even wat moeilijk mee, maar met een alerte Max in doel, lukte het goed om de nul te houden. Af en toe werden onze voorwaartsen gevaarlijk. Uit een (opnieuw) fraaie corner van Freek, verdween de bal in het Delftse doel. De keeper kon niet anders dan de bal in het eigen net slaan. Natuurlijk kwam er protest, want er was veel druk op de bal, maar er stond vandaag een hele goede scheidsrechter op het veld. Zo nodig overrulde hij ook de groen-zwarte vlagger. Rust: 0-1. Na rust kwamen onze jongens goed uit de startblokken. De aanvallen vloeiden weer, de linies sloten goed aan. Een uitbraak. De vlag omhoog, maar Quincy kwam van achter de speler vandaan die buitenspel stond. Fraaie voorzet, 2-0 door Mo. Met slim spel en nog een aantal kansen speelden onze jongens de wedstrijd professioneel uit. Er waren nog maar 10 DHC-ers, omdat er blijkbaar iets tegen de scheids was gezegd. De speler ontkende. Een goal werd afgekeurd. Mo werd nog vervelend onderuit gehaald. We hadden genoeg invallers, ook uit de B1. Dank jongens. Boven ons waakt de Tesla van Elon Musk over ons in de ruimte. Het jaar van de Hond....het betekent onder andere “samen beter”. Dat wordt nog wat dit jaar....!