JO19-1: Back on track

Gepubliceerd op 21 april 2018 door Wim Kuijken

Het is april, dat doet wat het wil. De warmterecords worden weer benaderd, 24 graden, zon. Op weg naar Werkendam, de in 1230 afgedamde rivier De Werken. Een route met hindernissen vanwege brand en files. De Merwedebrug was gelukkig weer gerepareerd. Iedereen was ondanks omrijden of stilstaan op tijd op de Lange Wiep, een met tenen samengebonden bundel rijshout, waarmee zinkstukken worden gevormd. Het gebied dus van de schippers, beurtvaart en vissers. Lang geleden. Werkendam heette toen ook wel Vrouwenhemel. De griendwerkers waren de hele week in de Biesbosch aan het werk, wilgentenen snijden. Ook van die Vrouwenhemel was niets terug te vinden. Het was vandaag vismigratiedag. Het viel ons niet op.

We speelden op gras, op een bijveld. Grote Grazers waren er niet. Dotans trollen waren weggedoken. Het was een belangrijke wedstrijd. Onze jongens willen na twee nederlagen vertrouwen tanken en weer meedoen voor de promotieplekken naar de 2e divisie. De Boys van Kozakken willen degradatie ontlopen. Quick begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. De Boys, met hun sterke spits nr 19, speelden vooral de lange bal vanuit de geparkeerde bus. Onze jongens gingen voor combinatievoetbal. Dat lukte aardig. Na een half uur spelen dacht Jona dat het tijd was voor vuurwerk. Hij speelde zich vrij buiten de zestien, versnelde, passeerde wat spelers en knalde op de rand van het strafschop gebied keihard in de bovenhoek: 0-1. Tien minuten later ging spits Storm er vandoor, passeerde hier en daar een tegenstander en zette de bal op maat voor het doel, waar Thom mooi inschoot: 0-2. Dat is een lekkere start. "Top" appt Marianne, "Goed zo jongens" appt Ata. Fijn dat medeleven en de support, ook op afstand.

We drinken vast een biertje. Het populaire 'Alcoholvrij' vonden we niet. Na de rust direct twee dotten van kansen voor Storm en Jona. De één schiet te slap in, de ander hard, over. De Kozakken denken dat een aansluitingstreffer mogelijk is. Met de 3-5-2 variant worden ze iets sterker. Maar wij hebben invalkeeper Tim, die een paar keer heel goed redt. Kiki vervangt Quincy. Mo denkt na een half uur aan 0-3 want pegelt de bal in de dak van het doel vanaf links. Willem komt voor Bailey en Kees voor Mo. Kees scoort bijna uit zijn eerste balcontact. Een fraaie uittrap van Tim levert de assist op waaruit Storm scoort: 0-4. "Chapeau" appt Dr. Bob. Mieke appt smileys uit Den Haag.

We hebben nu even twee weken vrij. Kunnen de concurrenten hun inhaalwedstrijden spelen als wij lekker op vakantie zijn. Als we op 12 mei terugkeren staan we waarschijnlijk 5e. Niet schrikken Daarna volgt de opmars, let maar op: Three to go,