Quick O17-5 Voor de derde maal 6-0 overwinning

Gepubliceerd op 20 september 2016 door Rutger-Jan Schoen

Na twee overwinningen op rij was er dit weekend dan de langverwachte “El Clásico” van de bosjes van Pex, de eerste van dit seizoen: HBS O17-4 tegen Quick O17-5. En omdat de jongens de vorige twee wedstrijden met 6-0 wonnen, werd dit patroon doorgezet en werd er ook tegen HBS met 0-6 gezegevierd. Op de aan zijn schenen geblesseerde Loek na begon de volledige B5 om 13:45 op veld 1 van het in de zon badende Craeyenhout aan de wedstrijd.

De eerste minuten waren nog wat wankel. Weliswaar werd er niks weggegeven, maar echt grote kansen werden er ook niet gecreëerd. Maar toen Quick de wedstrijd eenmaal begon te dicteren, was de 0-1 al snel een feit. Na een goede actie over links legde Abdallah de bal terug op Thomas, die de eerste keer nog op de keeper stuitte, maar in tweede instantie de bal in het doel werkte en zo zijn eerste goal van het seizoen maakte. Julian, die zijn eerste klassieker speelde,  kreeg een goede kans om de voorsprong te vergroten, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Ondertussen kreeg HBS nog een enorme kans op de gelijkmaker. De pijlsnelle linksbuiten van de tegenstander kwam na een rush oog in oog met Bob te staan, maar mikte de bal op de paal. Dit was ook meteen het enige gevaarlijke moment van HBS in de eerste helft. De tweede goal van Quick viel ook al in de eerste helft.. Sander dribbelde naar voren, schoot met links op doel en in de rebound was Abdallah trefzeker. Op slag van rust kwam de B5 zelfs nog op 0-3 voorsprong. Fin schoot een vrije trap in de kruising, met dezelfde precisie die hij ook al op de training van vrijdag had laten zien. De jongens gingen met een goed gevoel de rust in.

Na een peptalk van coaches Hans en Ton stapte de B5 fris uit de kleedkamer, vastberaden om drie wedstrijden op rij geen tegendoelpunten te incasseren. Maar zoals iedereen wel weet, houdt de B5 ook van scoren. Daarom werd de voorsprong door Peterson uitgebreid naar 0-4. Hij liep slim weg uit de dekking, ontving een mooi passje van Fin en schoot de bal vervolgens in de korte hoek. Het mag ook wel gezegd worden dat deze goal werd ingeleid door een lange periode van balbezit van Quick. HBS kreeg nog hun tweede en laatste kans van de wedstrijd, maar de spits lobde de bal naast het doel. Na de drinkpauze werd er nog een keer gescoord. De 0-5 kwam van Fin, die de bal onderschepte en de bal van een behoorlijke afstand in de kruising schoot. Zodoende blijft hij met 7 doelpunten uit 3 wedstrijden de onbetwiste topscorer van de B5. Het verhaal gaat dat Thomas tegen Peterson zei dat “het nu wel 0-5 zal blijven”. Maar omdat er door de B5 alleen met 0-6 gewonnen wordt, liep Peterson nog maar eens 5 man voorbij alsof het niets was en schoot de bal in het net. De wedstrijd werd verder rustig uitgespeeld en na de wedstrijd werd er uitbundig feest gevierd. Er werd met 0-6 gewonnen van HBS. Het werd tijd ook.

Er mag nog even genoten worden van deze glansrijke overwinning, maar volgende week wacht de B5, dat op de site van de kraaien een “puike ploeg” genoemd wordt, op KMD    O17-2. Op veld 1 nog wel, voor een (hopelijk) groot publiek van aanhangers.