O17-5 herhaalt de 6-0

Gepubliceerd op 05 september 2016 door Rutger-Jan Schoen
Afgelopen zaterdag speelde de jongens van O17-5 weer een wedstrijd, ditmaal thuis tegen SVH O17-1. Het was hopen op net zo’n overwinning als vorige week tegen Monster. Één ding was zeker, de toeschouwers op veld 4 konden van een goede wedstrijd genieten.

De eerste tien minuten van de wedstrijd was het even aftasten, met een aantal gevaarlijke cornets van SVH, maar al snel nam Quick de regie over en regende het kansen, waarvan de beste voor Thomas, Fin en Remco waren, maar ook Marius had een goede mogelijkheid om Quick op voorsprong te brengen. Uiteindelijk werd het eerste thuisdoelpunt van het seizoen voor de B5 gemaakt door de in bloedvorm verkerende Fin, die na een goede loopactie een bekeken bal van Sander koel achter de keeper schoot. Na die bevrijdende goal ging Quick op zoek naar het tweede doelpunt. Dit doelpunt viel ook, zij het op eigenaardige wijze. Een vrije trap vanaf 30 meter van Fin leek ongevaarlijk te zijn, maar door een blunder van de keeper van SVH (of was het de onstuitbare kracht die Fin achter de bal zette?) verdubbelde Quick de voorsprong. Tegen het einde van de eerste helft waren er nog wat kansjes voor de 3-0, maar deze werden niet verzilverd. Desalniettemin gingen de jongens tevreden naar de kleedkamer, klaar om na de rust de genadeklap uit te delen.

Hiervoor had de B5 niet al te veel tijd nodig. Al na 10 minuten in de tweede helft stond er al 4-0 op het scorebord. Direct na de aftrap liet Quick uitstekend voetbal zien en beloonde zichzelf al snel door de 3-0 te scoren. Na een mooie voorzet met het linkerbeen van Abdallah, die op linksbuiten speelde, controleerde Peterson de bal en schoot die beheerst in de verre hoek. De 4-0 kwam tot stand uit een pijlsnelle tegenaanval. Remco had een goede scoringskans, maar zag dat Nova er beter voor stond en gaf de bal onzelfzuchtig af. Een typerende actie, die laat zien dat de teamgeest in de B5 uitstekend is en dat de overwinning boven persoonlijk succes wordt gezet. Na het eerste kwartier van de tweede helft, waarin Quick verzorgd en mooi voetbal speelde, leverde de B5 wat balbezit in en werd het uitverdedigen iets paniekeriger. Toch werd SVH geen moment echt gevaarlijk. Uiteindelijk heeft de tegenpartij niet één schot op doel gelost. Complimenten aan de verdediging dus, die ditmaal bestond uit Hubert, Jesse, Maxim, Marius en Tim, die in wisselende formatie de deur achterin op slot hielden. Na deze mindere fase werd Quick weer sterker en al gauw viel de 5-0, die gemaakt werd door (ja, u leest het goed), wéér Fin, die op dit moment met zijn 5 doelpunten uit 2 wedstrijden de topscorer van de B5 is. Na deze hattrick werd Fin getrakteerd op een dik verdiende publiekswissel. Maar de toeschouwers langs de lijn kregen nog een heerlijke eindfase voorgeschoteld, waarin ook de 6-0 werd gemaakt. De beschrijving van dit doelpunt doe ik in de volgende alinea, want hoewel de goal niet in de “dying seconds” werd gemaakt, was hij dusdanig bijzonder dat het toch als een climax mag worden beschouwd. Afijn, nadat de 6-0 was gemaakt, kreeg Quick nog zeer veel kansen op nog een doelpunt, maar het was genoeg geweest, tot frustratie van Sander en Thomas, die beide goede mogelijkheden hadden gekregen. Maar die frustratie verdween al snel toen in de kleedkamer de tweede overwinning op rij werd gevierd.

INSERT 6-0 VAN JESSE
De 6-0 dan. Deze goal is meteen na de wedstrijd officieel betiteld als “legendarisch”, wat betekent dat het de komende jaren herinnerd zal worden als een exceptionele prestatie. Nu dan de goal zelf. In een fase waarin Jesse als extra spelverdeler kon fungeren omdat de SVH-aanval absoluut geen bedreiging meer vormde, speelde Quick zeer goed voetbal, en verloor de bal nauwelijks. Met zo'n 9 SVH’ers achterin, werd de bal vanaf de rechterkant door Maxim naar nieuwe spelverdeler Jesse gespeeld. In de hersenen van elke geniale voetballer komt er op een gegeven moment een gedachte op om iets onverwachts te doen, iets wat compleet gestoord lijkt. Jesse Labe begint te dribbelen. Hij gaat 1 man voorbij, 2, 3...
Hij wordt nu door 2 man van de bal gezet. Hans, Ton en de rest van de staf en spelers staan al klaar om hem van repliek te dienen. Jesse struikelt. Het magische moment lijkt voorbij. Maar dan doet zich een probleem aan bij SVH: wie van de twee verdedigers die de bal onderschepten moet hem nu wegtrappen? Omdat ze er kennelijk niet uit lijken te komen, staat Jesse op, pikt de bal bij de twee verstijfde SVH’ers op, dribbelt ongehinderd het strafschopgebied van de tegenstander binnen, de keeper komt uit, Jesse schiet de bal langs de keeper en...
HIJ ZIT ERIN!!!!! “Jesse Labe! Jesse Labe! Jesse Labe! Jesse Labe!” zou een bekend sportcommentator in 1998 hebben gezegd, of in 2014 “wordt het 6-0? Is het zo een dag?! Jahaha! Het is zo een dag! Het is zo een dag! Het is zo een dag!” 6-0. Het staat 6-0 voor Quick, en de 6-0 is gemaakt door Jesse Labe, de laatste man van de B5, hij die al jaren droogstaat. Hij die altijd klaarstaat in de verdediging, hij die vorige week nog geblesseerd aan de kant in Monster stond. Hij die je het gunt. De 6-0, gescoord door Jesse. Legendarisch.

Nu wordt er reikhalzend uitgekeken naar de kraker van aankomende zaterdag tegen HBS. Niet alleen zijn de 3 punten belangrijk met het oog op de ranglijst, ook is de overwinning belangrijk, aangezien er al 3 seizoenen op rij niet meer gewonnen is van de kraaien, en zoals het zo mooi door de coaches verwoord is: “Het wordt tijd!”
Tot volgende week.

Sander Bol;   foto's Patrick Kielhofer
Fin op weg naar de hat trick