Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

JO17-5 Vliegende start van het seizoen

Gepubliceerd op 29 augustus 2016 door Rutger-Jan Schoen
In de brandende zon speelde de jongens van O17-5 hun eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Monster O17-3. Nadat de eerste trainingen de afgelopen week waren afgewerkt stond de B5 weer fit in de startblokken. Omdat aanwinst Julian zijn ballotage-gesprek nog moest hebben en dus niet speelgerechtigd was en Jesse kampte met een lichte enkelblessure stond de B5 met slechts 1 reserve klaar op het veld. 
 
Quick mocht aftrappen en domineerde de eerste twintig minuten van de eerste helft en beloonde zich door op voorsprong te komen. Na goed voorbereidend werk van Nova, ook een nieuwe aanwinst voor de B5, schoot Sander de bal vanaf rand zestien in de verre kruising. Tot de drinkpauze, die plaatsvond na twintig minuten, werd Quick nog een paar keer gevaarlijk, met als hoogtepunt een grote kans voor Remco na een actie van Abdallah vanaf de  rechterkant, maar hij  kon zijn voet er net niet goed tegenaan krijgen en de inzet ging naast. Direct na de drinkpauze was Monster nog niet helemaal scherp. Een wat nonchalante pass in de verdediging van Monster werd onderschept door de alerte Peterson en hij drukte vol overtuiging de 0-2 af. Gedurende de rest van de eerste helft werd Quick iets slordiger en werd Monster iets dreigender, maar verder dan twee gevaarlijke momenten, die door de uitstekend spelende verdediging en keeper Bob werden verwerkt, kwam de thuisspelende partij niet. 
 
Na de rust domineerde Quick weer en zette het overwicht om in doelpunten. De 0-3 werd gemaakt door de uitstekend spelende Fin, die een dieptebal van Hubert zeer beheerst afmaakte. De 0-4 kwam ook van Fin (topscorer?). Hij ontving de bal vanaf de linkerkant van Abdallah, passeerde een man en schoot de bal met een puntertje langs de kansloze keeper in de korte hoek. Ondertussen kreeg Monster nog een paar kansjes, maar Bob had dankzij de verdediging, die bestond uit Loek, Marius, Hubert en Tim, niet heel veel te doen. Het was Quick weer die het volgende doelpunt maakte. Spits Remco had er na een goede steekpass van Nova twee pogingen voor nodig, maar werkte de bal tegen de touwen. In de laatste fase kwamen er nog twee grote kansen voor Thomas, maar hij had net de pech dat hij de ene verkeerd raakte en dat de andere op de lat belandde. Het slotakkoord kwam van Peterson, die na een prachtige lange bal van Remco zijn tweede van de wedstrijd erin schoot. 
 
De spelers van Monster smeekten de scheidsrechter om af te fluiten en de scheids gaf daar gehoor aan. Een sterk begin aan het seizoen van de B5, in een wedstrijd waar niet 1 iemand zich onderscheidde, maar waarin echt als een team gespeeld werd. Volgende week thuis tegen SVH O17-1. Als de jongens blijven spelen zoals ze deze wedstrijd speelden, belooft dat wat voor de rest van het seizoen.
 
Sander Bol
 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon