In De Tussentijd: Deel 1

Gepubliceerd op 08 november 2016 door Rutger-Jan Schoen

In de afgelopen maand is er een hoop gebeurd in de B5. Ten eerste zijn felicitaties voor spelers en staf op zijn plaats voor het dik verdiende bekerkampioenschap. Een ongeslagen reeks met slechts 1 gelijkspel, dat mag best wel geprezen worden. Maar omdat het laatste verslag al weer een poosje geleden is, blikken we in deze artikelen terug op wat er allemaal de afgelopen maand gebeurd is.

Na de klinkende overwinning op aartsrivalen HBS kreeg de B5 op de vrijdagtraining een zware domper te verduren. Keeper en reserveaanvoerder Bob liep een gescheurde enkelband op en zou er ten minste 6 weken uit liggen. Gelukkig was daar alleskunner Thomas, die meer dan bereid was om weer eens tussen de palen te staan tijdens de absentie van Bob.

Ondanks dit zware gemis moest de B5 zaterdag thuis aantreden tegen KMD. Deze spannende en boeiende wedstrijd eindigde in 1-0 in het voordeel van Quick. Remco kroonde zich tot matchwinnaar door in de eerste helft de bal achter de keeper van KMD te werken. Quick had over de hele wedstrijd gezien het betere spel. Hoewel KMD aanvallend speelde, konden ze niet voor gevaarlijke momenten voor het doel zorgen. Wel werd er behoorlijk agressief gespeeld, wat resulteerde in een gele en een rode kaart voor de tegenpartij. Uiteindelijk lukte het om de 3 punten binnen te halen.

De week daarop speelden de haantjes uit tegen het altijd lastige ’s Gravenzande. Coach Hans benadrukte voor de wedstrijd dat dit als een finale beschouwd moest worden. Vooraf werd dus een moeilijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander verwacht. Bij rust stond Quick met 0-5 voor. Fin maakte een hattrick en krikte zijn doelpuntenaantal op tot 10. De overige goals werden gescoord door Abdallah en Hubert. In de tweede helft vonden de jongens het nodig om hun krachten te sparen en dus eindigde de wedstrijd in 6-1. De laatste goal werd gemaakt door Hubert.

De volgende zaterdag ging Quick op bezoek bij VELO, vastberaden om het kampioenschap, dat binnen was bij het behalen van de overwinning, te bemachtigen. Quick had veel meer balbezit dan VELO (de verdeling zal wel zo ongeveer 20-80 zijn geweest), maar dat was niet aan de ruststand af te lezen. Toen stond het namelijk 0-2 voor VELO. Dit kwam doordat er, ondanks het enorme percentage balbezit, nauwelijks kansen gecreëerd werden. De kansen die er kwamen werden niet afgemaakt en door onscherpte achterin kreeg Quick twee doelpunten tegen. Ondanks deze achterstand ging de B5 strijdlustig de tweede helft in, maar aan het wedstrijdbeeld veranderde weinig. Door een gelukje maakte Fin de aansluitingstreffer en vanaf toen speelde VELO de resterende wedstrijd met 11 man op eigen helft. De gelijkmaker viel maar niet. In een ongelooflijk spannende slotfase speelde Quick in een 2-4-4 formatie. VELO was met 2 counters nog afschuwelijk dicht bij de 3-1, maar gelukkig kwam het niet zover. Uiteindelijk maakte Peterson de 2-2. De euforie was zo groot bij hem dat hij zijn shirt uittrok (wat hem overigens op geel kwam te staan).

Hoewel de overwinning niet was behaald, werd de B5 dat weekend vanwege het gelijkspel van KMD bij ESDO toch kampioen.