Verslag Quick B3 – DHC B2

Gepubliceerd op 07 september 2017 door Marcel de Kler

De eerste wedstrijd van het seizoen voor de B3, prachtig zomers weer, startte met ongeveer 10 minuten vertraging. DHC ging er meteen hard tegenaan. Vervolgens  Quick in de aanval, corner. Het spel gaat beginnen. Eerste schot van Quick op het doel van DHC, zwaait ver af. Wat later ontstaat een gevaarlijk moment door DHC wegens een wat ongelukkige aktie van een Quick verdediger. De eerste vijf minuten heeft DHC het betere spel.  Meteen volgende op een goed geslaagde aanval van Quick, onstaat weer een aanval van DHC. Het golft een beetje heen en weer. Vervolgens weer een goede aanval van Quick. Nu krijgt Quick duidelijk de overhand, resulteert in een kopbal van Bram op het doel, helaas net naast. Beide partijen lijken aan elkaar gewaagd. Dan ontstaat een goed opgebouwde aanval van DHC…. 0-1.. Na dit doelpunt tegen heeft DHC toch wel het betere veldspel, neemt niet weg dat Quick wel een paar kansen heeft gehad. Wederom ontstaat na een zorgvuldig maar snel opgebouwde aanval van DHC weer een doelpunt. .. 0-2 (28e minuut).
Vervolgens golft het spel wat heen en weer. DHC is technisch wel beter onderlegd. Na een reeks aanvallen goed door de verdediging van Quick opgevangen, staat Quick fors onder druk. Dan eindelijk weer eens een goede aanval van Quick met kansen voor het doel, helaas in niets resulterende door een wat ongelukkig misverstand in de Quick voorhoede. Vrije trap DHC, Quick neemt snel over, bouwt aanval op, krijgt een vrije trap op de rand 16 mtr gebied, voorzet Shalil en Bas scoort…. 1-2.  Dat biedt perspectieven, de wedstrijd is nog zeker niet gespeeld. DHC neemt weer snel het initiatief, in de aanval richting Quick doel, maar goed verdedigd!. Quick komt de laatste 10 minuten van de eerste helft beter in het spel, met name de opbouw gaat prima. Vervolgens een aanval van DHC, met een schot net over het doel van Quick, daar komt Quick goed mee weg. De laatste minuten speelt de wedstrijd zich voornamelijk op de Quick helft af. Vanuit een corner voor DHC weet Tygo nog voor de rust Quick voor een 1-3 achterstand te behoeden door een fraaie redding. Het rustsignaal klinkt, tijd voor de thee!.

Bij het begin van de 2e helft neemt DHC onmiddellijk het initiatief, maar Quick weet snel een corner te ontlokken. Quick begint als de sterkere partij, maar DHC neemt toch weer snel de overhand. Na een reële scoringskans van DHC is het een minuut later raak 1-3 in de 5e minuut. Quick heeft vervolgens niet veel meer in te brengen, het spel speelt zich te lang aan Quick zijde rond het 16 mtr gebied af.  Dan een doeltrap door Quick, hopelijk geeft dit de rust om weer te beginnen op te bouwen. Na een korte daaruit resulterende aanval van Quick, neemt DHC het vrij snel weer over. Plotseling een uitbraak van Quick en Robin wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald. Even is er hoop op een penalty, helaas. Quick krabbel t een beetje terug , maar DHC domineert weer vrij snel met veelvuldig aanvallen.. Een vervelend moment als Bram horizontaal gaat en vrij ongelukkig op zijn bovenarm terecht komt, wissel in de 15e minuut. Vervolgens een aanval van DHC, stuit op de paal en in de rebound alsnog in het net van Quick, 1-4. Opmerkelijk genoeg, veroorzaakt dit een korte opleving aan de kant van Quick, beter spel, feller op de bal en meer balbezit. Het constante spel van DHC resulteert desondanks toch weer in een doelpunt 1-5 . Quick kwam deze genadeklap niet meer te boven. Voordat het eindsignaal klonk wist DHC nog tweemaal te scoren waarvan een in de laatste seconde. Jammer, DHC B2 was duidelijk een maat te groot. Op naar de volgende wedstrijd, het seizoen is nog maar amper begonnen.

Ted