Quick JO17-3 – Wilhelmus JO17-2; 25 nov 2017, 14:30

Gepubliceerd op 26 november 2017 door Ted Botter

Aan het begin van deze wedstrijd, die plaatsvond op een onverwacht zonnige en zachte zaterdagmiddag, zette tegenstander Wilhelmus meteen flink druk. “De eerste klap is een daalder waard”, was kennelijk het motto. Aan aanmoedigingen van hun trainer ontbrak het niet. Doordat zij direct sterk in de aanval gingen kregen wij een mooie kans, Bram waagde al snel een mooie poging, maar liep helaas buitenspel. In de eerste 5 minuten kreeg Wilhelmus een vrij trap na een overtreding van onze verdediging, maar die ging gelukkig, via één van hun hoofden, over. Uit een vrij snel daarop volgende corner van Wilhelmus ging het helaas mis; slordig verdedigingswerk leverde een treffer voor hen op: 0-1.

Vervolgens weer een paar doelpogingen van Wilhelmus, maar dit keer waren onze verdedigers en de keeper zeer alert waardoor een tweede tegentreffer werd voorkomen. Creëerde Quick dan helemaal geen kansen? Jawel, Len wist snel om te schakelen en de bal door te spelen, maar Bram kwam er helaas net niet bij. Daan nam ook nog een vrije trap voor Quick, Peterson wilde uithalen richting het goal van de tegenstander, maar… verstapte zich! Het leek alsof zijn voet bleef staan (geen wonder in die blubbermassa) en een soort schampschot was het resultaat. Vervelender was dat Peterson zich lelijk blesseerde, een tegenstander viel bovenop hem, en hij moest worden afgevoerd. Ijs op z’n knie en wachten op club- en teamfysio Arnoud, die hem gelukkig enige verlichting van zijn pijn kon bieden.

Wilhelmus kreeg nog een corner, die goed door onze mannen werd weggewerkt. Buitenspel was wel een thema deze wedstrijd, Hans vervulde zijn taak als assistent-scheidsrechter met verve. Dit overigens niet geheel naar tevredenheid van de tegenstander. De coach van Wilhelmus vond het nodig daar luidkeels zijn mening over te geven, hetgeen hem op een reprimande van scheidrechter Kees kwam staan. Zeer terecht, want ook de spelers van Wilhelmus en enkele ouders gaven voortdurend en op irritante wijze blijk van hun alternatieve versie op de spelregels. Weer een vrije trap van Wilhelmus, direct op doel, over. Robin kon ineens doorlopen en haalde ook uit, maar helaas: over. Bram deed ook nog een poging, maar de keeper van Wilhelmus deed wat hij moest doen. Een laatste vrije schop in de eerste helft leverde bijna een doelpunt op. Rust.

De tweede helft begon Quick al wat voortvarender aan het spel. Coach Frank had de mannen kennelijk voorzien van een mooie speech in de kleedkamers. Er werd al duidelijk minder slordig gespeeld; daar waar in de eerste helft de weggewerkte ballen in de meeste gevallen in de voeten van de tegenstander belandden, werd er nu zelf bij vlagen fraai gecombineerd. Naast één-tweetjes kon Quick ook de bal zelfs na vijf keer tikken in de ploeg houden. Onze verdediging verrichte weer goed werk, want een aanval van Wilhelmus werd weer goed afgewend. Len en Daan waagden zich ook aan een fraaie aanvalscombinatie, helaas nog zonder resultaat. Een omhaal van Wilhelmus werd door Tycho goed gevangen. Weer een poging van Quick.. en meteen een aanval van Wilhelmus, weggewerkt, rebound, en tegengehouden door de keeper!

Na een fraaie opbouw kon Bram eindelijk verzilveren: 1-1!
Vervolgens ging Quick door en had onze ploeg de overhand op het veld. Twee corners leidden helaas niet tot nog een treffer. Een doelpunt van Wilhelmus werd afgefloten wegens buitenspel. Wederom flink gemor. De sfeer werd er niet beter op, hetgeen het humeur van de scheids ook niet ten goede kwam. Een speler van Wilhelmus werd het veld afgestuurd wegens een grote mond richting de scheids,  bij Quick was Bas aan de beurt. Len had bijna beet maar miste helaas.. Een hagelbui barstte los en Kees vond het tijd om af te fluiten. Zo bleef het dus bij 1-1.

Geen onterechte uitslag mijns inziens, want aanvankelijk was Wilhelmus de betere ploeg, en later nam Quick duidelijk het initiatief. De moeite van het vermelden waard vind ik dat onze jongens een goede sfeer van homogene vastberadenheid uitstralen: geen gevit en gescheld onderling. Dat was bij de tegenstander duidelijk anders. Tot zover.