Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO17-3 tegen VUC JO17-1

Gepubliceerd op 10 december 2017 door Ted Botter

QUICK JO17-3 -  VUC JO17-1     2-1

De laatste wedstrijd in de najaarscompetitie voor de JO17-3 betrof die tegen VUC JO17-1. VUC staat voor Voorwaarts Utile Dulce Combinatie. Een fusie in 1909 tussen Voorwaarts (opgericht in 1901) en Utile Dulce (het nuttige met het aangename opgericht in 1905). Zoals iedere Haagse vereniging heeft het een bijnaam gekregen: De Pinguïns. Herkenbaar vanwege het zwart-witte tenue. De oranje-gekleurde voetbalschoenen ontbraken gelukkig, anders was het deze zaterdag wel heel toepasselijk geweest. Een gerenomeerde club met een echt voetbalverleden. In de jaren ’70-’80 van de vorige eeuw een van de beste verenigingen van Den Haag. Het eerste elftal speelde in de Hoofdklasse (toen nog de hoogste klasse) van het amateurvoetbal. Een kleine opleving nog in 2007 tot en met 2009, maar inmiddels afgezakt richting de kelder van het amateurvoetbal. Zo zie je maar weer, resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar toch stiekem hoop je, ook als Quicker, dat deze tijden bij deze vereniging weer terug zullen keren.

We speelden om 13.30 uur op veld 3 tegen hun JO17-1. Een wedstrijd in de 2de klasse. Het ging door, wat op zich al een grote verassing was. De grasvelden hadden de afgelopen dagen  en ook deze zaterdagochtend het zwaar te verduren gehad onder de vele regen-,  hagel- en sneeuwbuien. Maar er kon toch gevoetbald worden. Met een koude,  ijzige wind, grijze lucht en een gevoelstemperatuur van onder nul begonnen we aan de wedstrijd. Gelukkig bleef het de gehele wedstrijd droog.

Lenn afwezig en Peterson (geblesseerd) niet van de partij. Beau, niet helemaal fit en Bram op de bank. Daan aanvoerder en een nieuwe scheidsrechter. Complimenten  Joep, uitstekend gefloten!
De spelers hadden ook last van de ‘zware’ omstandigheden en moesten echt op gang komen. Het snelle combinatievoetbal was op dit veld vandaag niet mogelijk.  Het eerste kwartier daarom ook nauwelijks benoemenswaardige momenten. Het eerste schot op doel (VUC) viel na exact 15 minuten te noteren, maar Tycho kon redding brengen. De keeper van VUC was nog niet echt warm gedraaid, want 5 minuten later had hij de grootste moeite met een schotje van Bas.

Echt gevaarlijk werd het in  minuut 25. Een kans en een schot van de VUC-aanvaller op het doel, maar via Tycho en de lat ging de bal gelukkig voor Quick over. Het was de eerste echte waarschuwing van VUC, dat de eerste helft toch iets makkelijker speelde dan onze jongens. Robin, in de spagaat en daardoor liesklachten, moest ook nog in de 1ste helft het veld verlaten.  Toch kwam VUC niet geheel onverdiend op voorsprong. Eerst kreeg Quick een vrije trap links van het strafschopgebied van VUC. De indraaiende bal van Sebastiaan werd ingekopt door Barend, maar hij kon de bal geen genoeg vaart meegeven. In de daarop volgende tegenaanval scoorde VUC. Door matig uitverdedigen kwam de bal voor de voet van de spits van VUC. Deze haalde uit vanaf rand strafschopgebied en passeerde daarmee Tycho. Na 37 minuten dus 0-1.

Quick leek wakker geschrokken, want daarna speelde het zijn beste 5 minuten van de wedstrijd. Eerst schoot Bram nog naast, maar bij een volgende vloeiende aanval belandde de bal op links bij Tom. Een mooie voorzet op het hoofd van Barend. De keeper van VUC bracht nog redding. Inmiddels al in blessure tijd wordt een mooie één-twee tussen Thijn en Barend door VUC tot hoekschop verwerkt. Olivier trapt en Barend kopt strak en mooi de gelijkmaker in: 1-1. Verdiend en rust.

Na de theepauze moest de boel opnieuw op gang komen, al ging dat iets sneller dan in de eerste helft. Na 8 minuten in de tweede helft een foutieve terugspeelbal op de keeper van VUC. De toegekende indirecte vrije tap werd door Bram opzij getikt en Bas haalde snoeihard uit. De keeper van VUC moet de bal alleen gehoord hebben, maar de lat bracht redding.
Quick net als aan het einde van de eerste helft nu toch iets het betere van het spel en dat resulteerde in een voorsprong door Olivier, die na een hoekschop en de daarop volgende scrimmage de bal voor zijn voeten kreeg. Hij aarzelde niet, schoot meteen, waarbij de bal nog van richting werd veranderd. Een 2-1 voorsprong na 18 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft.

Voor VUC het teken om alles op de aanval te zetten. Het voetbal van beid teams was niet sprankelijk, maar er werd wel met inzet gestreden in een overigens zeer sportieve wedstrijd. In het verdere verloop van de tweede helft had Quick eigenlijk nog de beste kansen om de voorsprong uit te breiden. Opnieuw Olivier (paal) en Robin (naast) hadden het vizier net niet op scherp staan.
De beste kans kwam nog voor VUC. Een diepe bal werd achter de verdediging van Quick, die iets te hoog stond, geplaatst. De VUC aanvaller kon alleen op Tycho afgang , maar faalde in de afwerking.
Zo kreeg de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende toch nog een ‘happy end’ voor Quick. De 2-1 zege werd over de streep getrokken en daarmee werd VUC in de rangschikking gepasseerd.

Na 10 wedstrijden alsnog een knappe 6de positie in de eindstand van de najaarsreeks. Het begin (inclusief de bekerwedstrijden) ging wat stroef, maar toch is er verbetering zichtbaar. Het elftal groeit steeds meer naar elkaar toe. Dat geeft voldoening en goede moed voor de 2de seizoenshelft. In totaal 3 wedstrijden gewonnen, waarbij de thuiswedstrijd tegen HBS JO17-2 (3-2) de meest in het oog springende was, 4 keer werd er gelijk gespeeld en in de overige 3 wedstrijden was de tegenstander ons de baas. 
Het tevreden publiek ging Voorwaarts richting het warme clubhuis om het Utile Dulce (het nuttige met het aangename) te Combineren. VUC was verslagen en Quick was blij.

Volgende week in het beker- en inhaal weekend geen wedstrijd. We gaan overwinteren. De eerste competitiewedstrijd van de voorjaarsreeks is in het weekend van 10 en 11 februari  2018, dus dat is pas over 2 maanden. Uiteraard is er berichtgeving via de app betreffende trainingen en oefenwedstrijden.

Rest mij een ieder heel Fijne Feestdagen toe te wensen en tot ziens in 2018!

Marcel Snoeks

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon