Quick JO17-3 tegen Vredenburch JO17-2

Gepubliceerd op 09 november 2017 door Ted Botter

QUICK O17-3 thuis VREDENBURCH O17-2
4 november 2017

De spanning was voelbaar, afgelopen zaterdag 4 november. Natuurlijk keek iedereen uit naar de avondwedstrijd van Quick 1 uit tegen HBS 1, na lange tijd weer een regulier competitie duel tegen onze buren. Dat beloofde natuurlijk een feest te worden en Nieuw Hanenburg liep dan ook langzaam vol met supporters die zich alvast opwarmden bij de wedstrijden die zich s ’middags afspeelden op de Quickvelden.

Op veld 2 troffen onze mannen van O17-3 het laag geplaatste Vredenburch als tegenstander. Een blik op de ranglijst leerde ons dat we goede zaken zouden doen bij een overwinning en de mooie winst op HBS enkele weken geleden smaakte natuurlijk naar meer.

Al snel bleek dat de snelle voorhoede van Vredenburch niet van plan was zich zomaar door onze verdediging te laten aftroeven. Regelmatig werd de bal diep gegeven, waarbij het goed opletten geblazen was en ook Tycho zich enkele malen moest laten gelden.

De keeper van onze tegenstander bleek een goede dag te hebben en bleek al snel lekker in de wedstrijd te zitten door enkele inzetten van dichtbij fraai uit het doel te werken. Op het middenveld was het vooral erg druk, de onderlinge afstanden waren klein, waardoor het er overvol leek. Weinig rust aan de bal van onze kant en ook onrustige passing van Vredenburch zorgde voor een matig begin van beide kanten.
Toch werd het na ca 15 minuten terecht 1-0 voor Quick. De bal werd via de linkerkant vrijgespeeld en terug gelegd op randje strafschopgebied, waar onze nieuwe aanwinst Peterson niet nadacht en de bal hard en laag in de rechter hoek plaatste.

Helaas lukte het Quick niet om de rust te bewaren en gaven we de tegenstander teveel ruimte op het middenveld, hetgeen resulteerde in een knappe rush van de aanvoerder.  Op snelheid gaf hij na 25 minuten iedereen het nakijken en liet Tycho kansloos, 1-1. Behalve wat speldenprikjes van beide kanten bleef de eerste helft verder flauwtjes en konden we gaan rusten met een onveranderde stand.

Na de rust bleef het spel rusteloos, terwijl er toch echt veel ruimte en kansen lagen voor goed samenspel. Langzaam werd duidelijk dat ook de vermoeidheid op het natte veld ging meespelen, diverse spelers hadden ook al in de ochtend speelminuten met de O19-2 gemaakt.
Een vrije trap op 20 meter van de goal werd door Robin fantastisch in de rechter bovenhoek geknald, gezien het spelbeeld een duidelijk verdiende voorsprong.

De 2-1 voor Quick brak het vertrouwen in de eerste punten voor Vredenburch, wat zich met name uitte in verbaal geweld naar hun medespelers. Dit kwam logischerwijs hun spel niet ten goede, het werd dan ook de hoogste tijd voor Quick om de genadeklap uit te delen. Goed drukzetten op het middenveld leverde balbezit op en na een goede voorzet vanaf rechts kopte Bas fraai in.

De 3-1 voorsprong voelde als een verlossing en de felbegeerde punten leken binnen.
In een alles of niets offensief stuurde de trainer van Vredenburch extra mankracht naar voren en dat leverde zowaar onnodig gevaar op voor onze goal. Met nog enige minuten op de klok punterde de spits de 3-2 binnen, het was zaak bij de les te blijven en de linies te sluiten.

Niet lang daarna floot de scheids af en was de 2e overwinning op rij een feit. Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden hebben we de weg naar boven gevonden, met een keurige 7e plek op de ranglijst als gevolg.