Quick JO17-3 tegen REMO JO17-1

Gepubliceerd op 14 november 2017 door Ted Botter

Zaterdag 11 november 2017

1e helft
Bij aankomst op veld 4, een minuut of vijf voor aanvang wedstrijd, trof uw verslaggever een totale leegte aan, m.u.v. een keurig opgesteld rijtje van een zevental vaders van REMO spelers. Enkele beleefdheden werden uitgewisseld, na een paar minuten arriveerde achtereenvolgens de scheidsrechter en beide elftallen. Het fluitsignaal klonk, en in de navolgende minuten kwam gelukkig het thuispubliek ook langzaam binnen druppelen. Herfstbladeren op het veld en een gure wind, dat hebben we de afgelopen twee maanden wel anders meegemaakt.

Beide partijen hadden wel zin in de wedstrijd, allebei de eerste minuten er hard tegenaan. In de 6e minuut het eerste schot van Quick op het doel van REMO, net naast geschoten door Govert. Vrij snel daarna een corner genomen door Peterson, weer net naast geschoten door Govert. 15e minuut een vrije trap door REMO, net buiten het 16 mtr gebied, rechtstreeks op het doel van Quick, geen probleem voor Tycho. De inzet van beide teams is hoog, beide willen graag het openingsdoelpunt scoren.

20e Minuut; een corner van REMO en vervolgens goed uitverdedigd door Tycho. De wedstrijd wordt tot ver in de eerste helft voornamelijk op het middenveld gespeeld met af en toe een schot op een van beide partijen op het doel. Vervolgens komt richting de laatste 10 minuten er weer wat meer vaart in het spel, ingeleid door een mooi opgebouwde aanval van Quick, weliswaar niet uitmondend in een schot op het doel. Helaas na een moment van niet al te beste verdediging van Quick een doelpunt tegen, 0-1 voor REMO, niet echt volgens de verhouding.
In de 30e minuut, een snoeihard schot van REMO vanuit uiterst rechts strafschopgebied op het doel van Quick, en een prachtige redding van Tycho.
33e Minuut; een aanvallende actie van Quick eindigt na een corner van Peterson met een schot van Thijn op het doel, …….mis.
40e Minuut; een doorbraak van REMO resulteert ondank appel voor buitenspel in een werkelijk magistrale redding van Tycho.  Na een corner van REMO volgt vrij snel het rustsignaal, na een wat matte vertoning van de 1e helft.

2e helft.
Na even in de rust in het clubgebouw wat op temperatuur te zijn gekomen, het begon inmiddels behoorlijk donker te worden, arriveerde de meute op een verlicht veld. Reeds in de 2e minuut een schot van Bas op het doel…. een goed begin van de 2e helft. Al vrij snel daarna een ‘’hands’’bal door Gianluca, die geel kreeg en vervolgens voor 10 minuten naar de kant werd gestuurd. In het vervolg daarop heeft REMO duidelijk de overhand, resulterend in meerdere aanvallen. Ondanks met 10 man te spelen, weet Quick toch nog een aanval te lanceren; Een vrije trap genomen door Govert gaat net naast. Een als voorzet bedoeld schot door Sebastiaan schampt net de lat, zat er bijna nog in ook. Met de terugkeer van Gianluca krijgt Quick weer meer grip op het spel. Toch weer een kans voor REMO, gaat maar net voorlangs. De wedstrijd wordt duidelijk spannender!

Een kopbal van Govert even later, gaat maar net over. In de 19e minuut een doorbraak van Bram, met werkelijk een prachtig schot op het doel. Mooi gedaan, het zelfvertrouwen van Quick zit duidelijk in de lift. Maar dan een groot misverstand, een aanval van REMO die handig gebruik maakt van enige verwarring aan Quick zijde waar gedacht werd aan buitenspel. Niets was minder waar; 0-2 voor REMO. Toch kan dit het steeds beter wordende spel van Quick niet deren. Nog geen twee minuten later het verlossende doelpunt van Len, na een assist-voorzet  van Sebastiaan 1-2.  Quick geeft niet op, 25e minuut een schot op het doel van REMO, helaas. 26e Minuut, een fraai opgebouwde aanval van Quick loopt vast. 27e Minuut, een prachtige doorbraak van Bram en vervolgens een mooie redding door de keeper van REMO. Quick wil nu wel heel graag en verdient een doelpunt! 30e Minuut; een prachtig opgebouwde aanval van Quick resulteert in Bas die de bal mooi voor zijn schoenen krijgt en scoort 2-2.

Quick ruikt nu bloed. Vrij snel daarna een doorbraak van Robin van rechts met een schot voor langs, duidelijk gehinderd door de tegenstander die aan zijn shirt zat te trekken. In de 37e minuut een foute verdediging van Quick, loopt maar net goed af. Vervolgens een spectaculaire ‘’Bayern Munchen’’ aanval, voorzet van Robin vanuit uiterst rechts, rechtstreeks op de wreef van Peterson in een keer genomen keihard op de keeper van REMO. Wat een kans! De wedstrijd liep op zijn eind, nog een vrije trap door REMO (het zal toch niet waar zijn?) net over de kruising. Enkele minuten later klonk het eindsignaal.

Een wedstrijd die werd gekenmerkt door hier en daar stevig getrek en geduw, maar ook een aantal maal door sportief elkaar de hand geven na begane overtreding. Werd de laatste 10 minuten wat minder, maar dat kwam door de spanning. Jongens, het was een leuke wedstrijd met name de tweede helft. Heel knap teruggekomen van een 0-2 achterstand, en bijna nog gewonnen ook. Nog even nagesproken met enkele vaders van REMO, die keken in ieder geval met een leuk gevoel terug op de wedstrijd. Wat mij betreft, waren de twee keepers de man(nen) van de wedstrijd

Ted Botter