Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

24 maart 2018; Semper Altius JO17-1 tegen Quick JO17-3

Gepubliceerd op 24 maart 2018 door Ted Botter

Veerkrachtig Quick, uitslag 4-4.

Een blik op de ranglijst leert ons dat Quick 2 punten hoger staat dan onze tegenstander, een slag in de middenmoot is dus te maken. Er zijn vandaag geen wisselspelers, de aanwezige 11 zullen de 80 minuten vol moeten maken.

Quick gaat goed van start, er wordt vroeg druk gezet en Semper A voetbalt zich er in de verdediging niet zo makkelijk uit. Hoewel dit niet direct leidt tot grote kansen komen we via een corner toch al na 10’op de 1-0 voorsprong. De hak van Daan doet de bal in de verre kruising landen, waar de man op de doellijn net niet met zijn kruin bij kan.

Een pegel van Robin wordt via de keeper en onderkant lat uit het doel gewerkt. Hier geen doellijn technologie, al waren er maar weinig spelers overtuigd van de geldigheid. In de tegenuitval appelleerde de Q verdediging ten onrechte voor buitenspel, de spits van Semper kon vervolgens vrij eenvoudig de 1-1 intikken.

In het eerste half uur speelde het spel zich vooral op het middenveld af, waarbij het Q spel te onrustig was om groot gevaar te stichten. Bij een uitval over links speelde de buitenspeler van Semper zich knap vrij en zette de spits vlak voor Tycho vrij. Van dichtbij liet hij onze goalie kansloos, na 30’ wordt het 2-1.

Quick liet zich niet van de wijs brengen en vrij snel volgde de gelijkmaker. De corner van Robin kwam na een slimme overstap van Daan voor de voeten van Tom, die onberispelijk afdrukte. Met de stand van 2-2 gingen de mannen rusten.
Direct in de tweede helft kwam Bram na een knappe solo vrij voor de keeper, maar miste helaas.

De volgende uitval van Semper bleek meer effectvol, ipv een voorsprong werd het 3-2 voor Semper, de verdediging had het nakijken na een snelle combinatie door het midden. In deze fase was Semper sterker en zij zochten uitdrukkelijk de aanval, gelukkig ging een vrije trap er via de lat over en ook een voorzet van rechts ging maar rakelings naast.
De licht geblesseerde Robin toonde karakter en zijn assist vanaf de rechterzijde werd beheerst door Olivier achter de Semper keeper gewerkt, 3-3 en het aanwezige publiek vermaakte zich prima met dit aantal doelpunten na een uur spelen.

Een verdekt schot met veel effect draaide buiten bereik van Tycho in de linker hoek, wederom komt Semper na 63’ op voorsprong, 4-3. In het slotoffensief speelt Quick opportunistisch voetbal, met strijd op het middenveld en kort dekken achterin. De vrije trap op randje 16 wordt nog ongelukkig door een eigen Q speler geblokt, maar 3’ voor tijd levert wederom een assist van Robin de verdiende gelijkmaker op.  Olivier maakt zijn 2e van de dag, 4-4 en eindstand op het scorebord.

Een wedstrijd vol karakter, strijd en veel doelpunten, zo zien we het graag.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon