18 november 2017; HVV JO17-3 tegen Quick JO17-3

Gepubliceerd op 21 november 2017 door Ted Botter

Quick B3 in de (diep)put …

Een weinig originele opening van een wedstrijdverslag als je tegen HVV speelt, én verliest. Bij verlies, vast en zeker vaker gebruikt.

Op de dag van de intocht van Sinterklaas lag er een andere opening meer voor de hand. Onze jongens geloven niet meer in deze baas maar aan cadeautjes geen gebrek. Vanuit een positief perspectief zou je kunnen zeggen dat enkele slordigheden, wat misfortuin en ongelukkige acties ons de das om deden.

Echter, in de overblijvende 75 minuten speelde Quick ondermaats. Met het verzorgde spel van de afgelopen weken, de lagere klassering van de tegenstander, en HVV uit verwacht je meer geloof in eigen kunnen, inzet en het figuurlijke bloed aan de paal. Een traditie binnen Quick is – als je in poule speelt met HBS en HVV – dat deze wedstrijden minimaal dienen te worden gewonnen. Hiervan was weinig in het spel van Quick terug te vinden.

Ikzelf had voor de wedstrijd zaterdag nog vanuit betrouwbare bronnen binnen HVV vernomen dat men ons vreesde. Als een ware ‘sharkslayer’ hadden wij immers de koploper HBS verslagen. Een nederlaag voor HVV lag in het verschiet.

Helaas … in een onrustige en rommelige wedstrijd werd het uiteindelijk 3-1 voor HVV. Duidelijk was mij roet in de ogen gestrooid. Het beeld dat HVV er geen pepernoot van zou kunnen, bleek niet waar te zijn. HVV was een taaie tegenstander waar Quick het moeilijk mee had.

Ondanks de nederlaag kan met vertrouwen er worden uitgekeken naar de komende wedstrijden. Ook tegen HVV was Quick de beter voetballende ploeg. Onze jongens vinden elkaar steeds beter met mooie combinaties tot gevolg. Als zij zich als team zo blijven door ontwikkelen dan is HVV thuis een mooie kans op revans (om maar eens in rijm af te sluiten ;-)