17 februari 2018; Quick JO17-3 tegen DUNO JO17-1

Gepubliceerd op 18 februari 2018 door Ted Botter

De wedstrijd begon om 13.45 uur op veld 4, op een zeer frisse zonovergoten middag. De jongens hebben er zin in!

Reeds in de 3e minuut een prachtige kans voor Bram na een prima voorzet van Robin, goed gehouden door de keeper  van DUNO.  In de 4e minuut, wederom een enorme kans voor Quick, een kopbal van Bas, en weer een goede redding van de keeper van DUNO. Vervolgens golft de wedstrijd een tijdje heen en weer, voornamelijk op het middenveld. In de 10e minuut weer een prachtige kopbal van Bas en een prima redding door de keeper van DUNO, die steeds op de juiste plaats blijkt te staan. Enkele minuten later een schot op het DUNO doel door Bas, weer gehouden … een beetje pech voor Quick. Dat waren een aantal uitgelezen kansen kort opeenvolgend. Maar, DUNO laat het er niet bij zitten, en zet een zeer geslaagde aanval neer op het Quickdoel met een zeer fraaie redding van Tycho.

Het 1e kwartier heeft geen van beide partijen echt de overhand, zij het dat Quick de meeste kansen heeft. Wie het eerst scoort zal bepalend zijn voor het verloop van de rest van de wedstrijd. Met name de linkerspits van DUNO is zeer gevaarlijk, maar de verdediging van Quick houdt het desondanks goed dicht. 21e minuut, door een pingelfout van de Quick verdediging een plotselinge kans voor DUNO, maar Tycho is goed in vorm, een prachtige redding! Dit wordt snel gevolgd door een bijzonder goede combinatieopbouw van Quick richting DUNO helft, helaas loopt deze vast. Dan een aanval van DUNO, snel gevolgd door een Quick uitbraak, Stefano speelt zich prachtig vrij en weet er nog een perfecte voorzet uit te persen maar helaas niemand van Quick op de juiste plek voor de goal van de tegenstander om het af te ronden.

In de 30e minuut doet zich een uitgelezen kans voor DUNO voor; Torenhoog over. Nog geen minuut later doet zich weer een kans voor DUNO voor, een  flutschot op het doel. En dan doet zich in de 35e minuut een kantelmoment in de wedstrijd voor, het feest kan beginnen; Bram start een marathon vanaf eigen helft, passeert drie DUNO spelers en schiet vervolgens met een zuiver en hard schot de bal in het DUNO doel.  (1-0!) Geweldig! Vrij snel daarop een  aanval van DUNO met een schot van even buiten het 16 meter gebied, hoog over. En dan, alweer een zeer geslaagde aanval van Quick met een snoeihard schot van Bas op het doel, die zit; drie maal is scheepsrecht , (2-0!) Daarna nog een mooie combinatievoetbal aanvalopbouw van Quick die helaas tot niets leidt en een mooie spurt van Sebastiaan die de bal vervolgens op Stefano passt.  Die er vervolgens ook nog eens een corner uit sleept. Niet lang daarna volgt het rustsignaal. Deze 1e helft kenmerkte zich in ieder geval als zijnde zeer sportief. De 2e helft zou een iets ander beeld geven.

De 2e helft begint al vrij snel met een schot van Robin op het DUNO doel, goed geprobeerd! Vervolgens een zware overtreding van een DUNO speler, die er door de scheidsrechter 10 minuten werd uitgestuurd. Dit was eigenlijk het hoogtepunt van de weinig interessante eerste 10 minuten, of liever gezegd…. dieptepunt.   Dan een geslaagde aanval opgebouwd door Quick, met een nare overtreding van DUNO, de scheidsrechter had kunnen overwegen de voordeelregel toe te passen.  Vrijwel onmiddellijk werd dit gevolgd door wederom een aanval van Quick, na een combinatie van Tom en Olivier door Barend perfect ingeschoten (3-0!)  In tegenstelling tot de 1e helft speelt de wedstrijd zich veel minder op het middenveld af en veel meer in de lengte over de vleugels op beide helften, richting strafschopgebied.

Na wederom een nare overtreding van DUNO begint toch wel een verharding op te treden, jammer. Een vrije trap door Robin genomen gaat net over de kruising. Even later weer een doorbraak van Robin, gestopt door een correcte sliding van een DUNO speler.

Vervolgens na een fraai opgebouwde aanval van Quick een doelpunt door Stefano ( 4-0!). Helaas leidde dit tot hevig- en aanhoudend protest van de, op dat moment, tamelijk gefrustreerde  grensrechter van DUNO, die zijn vlaggen voor buitenspel niet gezien zag door de scheidsrechter.  Na een discussie tussen grensrechter en scheidsrechter, werd de wedstrijd hervat. Vanuit het niets een aanval van Quick; Doelpunt Robin (5-0!).

De wedstrijd zou daarna nog enige tijd duren, er werd van beide kanten niet meer gescoord. In de 25e minuut nog een unieke kans voor Bram voor een nagenoeg open doel; helaas!. In de 32e minuut nog een mooi schot van Barend net voor langs. DUNO wist nog een mooie aanval op te zetten, in de kiem gesmoord door een uitstekende sliding van Daan. In de 35e minuut nog een schot van DUNO op het doel; hoog over.

Niet veel later klonk het eindsignaal.  Jongens, wat een prachtige overwinning!

.