14 oktober 2017 - Quick JO17-3 tegen HBS JO17-2

Gepubliceerd op 17 oktober 2017 door Ted Botter

Zaterdag 14 oktober, HBS thuis.

De kranten staan er al weken vol van. Interviews met hoofdtrainer Paul van der Zwaan, Facebookfilmpjes van de Hospitality Manager van de buren, oproepen van alle kanten om er vooral toch maar bij te zijn. Gek genoeg is er niet èèn voorbeschouwing die de feiten gecontroleerd en akkoord bevonden heeft.

Een korte opsomming van de toch wel cruciale fouten die er in de media naar voren zijn gekomen:
- De wedstrijddatum is helaas onjuist. De correcte dag en tijd is 13 oktober, en niet 4 november. Daarbij speelt Quick thuis dus wat die Hospitality Bob allemaal organiseert verdient respect maar toch ook lichte twijfel.
- Om duistere redenen dient de wedstrijd plaats te vinden op veld vier van Quick, dit in schril contrast met de te verwachten toeschouwersaantallen en de plaatsing van de extra tent ten behoeve van de businessclub. Tenzij er afspraken zijn gemaakt met Manege de Wildhoef waar ik geen weet van heb. Zou kunnen.
- De gepubliceerde stand is ook volkomen bezijden de waarheid. HBS staat vrij fier bovenaan, waar Quick met slechts een schamel puntje onderaan de lijst bivakkeert.
- En dat HBS 1- Quick 1 is ook allemaal een beetje overtrokken, het gaat gewoon om een Quick B3 tegen HBS B2 wedstrijd. Omdat ik dat J-O17 nog steeds maar omslachtig vind. We noemen de senioren toch ook niet M-B19.
Wellicht dat bovenstaande de toch wat beperkte publiekelijke belangstelling verklaart.

Thuisspelend Quick is dus overduidelijk de underdog (je moet uiteindelijk ook niet alle anglicismes vertalen). Na vorige week het eerste puntje te hebben gepakt (helaas, ook inclusief de voorafgaande bekercompetitie...) is er weliswaar verbetering ingezet, maar het verwachtingspatroon voor vandaag is niet bijster optimistisch.
Op papier zijn de buren vele malen sterker. Op ons nieuwe kunstgras blijkt dat toch anders te zijn. HBS beschikt over een prima team, dat is al snel  duidelijk, maar het collectief van Quick blijkt vandaag zeker niet de mindere.

Er wordt keihard geknokt voor iedere meter. De zorgvuldigheid ontbreekt nog wat te vaak, maar de werklust compenseert dat ruimschoots. En dat is een dik compliment waard.

De rust wordt bereikt met de ongekend luxe stand van 3-0 voor de thuisploeg. En met de verzuchting van een der HBS’ers die volslagen verdwaasd richting kleedkamer loopt: “ik durf het bijna niet te zeggen maar ze zijn gewoon beter”.....

Na rust blijkt HBS echt wel een sterke tegenstander te zijn. Quick moet achteruit, krijgt wel nog wat spaarzame kansjes maar het overwicht is voor de Kraaien. De krachten vloeien een beetje weg bij Quick, maar opgeven is vandaag natuurlijk geen optie. Ik betrap mezelf op een ouderwets potje billenknijpen langs de kant, de dame in kwestie helaas ook. Ik verwacht dat m’n gekneusde kaak in de loop van volgende week wel weer wat zal slinken.

Bij een 3-2 stand vindt de scheidsrechter het genoeg voor vandaag.

Een zwaarbevochten overwinning, respect en complimenten voor de werklust en het doorzettingsvermogen. En hoewel het een 100% collectieve prestatie is geweest, ontkom ik er niet aan om twee zaken te benoemen: De fantastische redding van onze keeper die een zekere gelijkmaker voorkomt en de weergaloze tweede goal van een van onze middenvelders; perfect, hard en zuiver in de kruising. Twee kronen op een uitstekende teamprestatie!