Tandeloos Quick ten onder tegen hekkensluiter Alphense Boys

Gepubliceerd op 25 november 2017 door Marco van Leeuwen

Zou er vandaag eindelijk weer wat te lachen vallen? De weg omhoog of terug naar middenmoot. Misschien beter om geen geld te zetten op Quick JO17-1 tegen een laag geklasseerde tegenstander, zeker niet op weg naar de winter. Of zou dat magische thuisvoordeel opnieuw garant staan?

Quick begon nog redelijk. Een kopballetje van Georni verdween in het zijnet. Door te weinig agressie en voorwaartse druk kon Alphen echter langzaam warmdraaien en zowaar via een paar counters gevaarlijk worden. Quick, traag en tandeloos ogend, speelde veel lange ballen en maakte het zichzelf daarmee onnodig lastig. Door een te gretig instappende verdediging mocht Alphen over links zelfs door richting de achterlijn en de prima voorzet werd door de bezoekers fraai ingekopt, 0-1 na 22 minuten spelen. Geen man overboord, het zou goedkomen. En Quick kreeg inderdaad voldoende kansen op de gelijkmaker. De beste mogelijkheden waren voor Lars en Tom, beide door hen zelf gecreëerd. Het centrum van de boys uit Alphen oogde kwetsbaar, daar moest het gebeuren…….

Het eerste deel van het tweede bedrijf was redelijk. Er was meer pressie en al na drie minuten opnieuw een grote kans voor Tom waarop de keeper slechts ternauwernood antwoord had. Vervolgens was het Willem die de trekker kon overhalen maar ook zijn schot trof geen doel.
Daarna werd het veld langer. Quick kwam weliswaar voldoende vaak door over de flanken maar bij iedere voorzet ontbrak de aansluiting. Zo bleef Quick aandringen maar werd het nooit meer echt gevaarlijk. En tegen het einde van de wedstrijd kwam Alphen niet eens onverdiend zelfs op 0-2. De haantjes gooiden de handdoek, de volstrekt onnodige 0-3 was daarmee een logisch gevolg. Afstraffing compleet. Na bijna anderhalf jaar het einde aan de ongeslagen competitiethuisreeks van Quick JO17-1.

Met 1 punt en nul goals uit drie wedstrijden is Quick is het eventjes kwijt. Wat kwijt? In ieder geval beleving! De wil om de schouders eronder te zetten, juist ook als het even niet lukt. En dan wel met z’n allen graag. Nu lijkt het wel los zand.

De thuisblijvers kregen in ieder geval gelijk vandaag. Zij zijn gelukkig volgende week weer aan de beurt, uit tegen Roda JC. Op naar Kerkrade, …… of wordt het dan toch het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht?