Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick verrast vriend en vijand met zege op Spartaan 20

Gepubliceerd op 20 mei 2017 door Marco van Leeuwen

Grote vraag afgelopen week was of Quick überhaupt wel een volledig elftal op de been zou kunnen brengen. Blessures, andere verplichtingen en voorrang verlenen aan JO19-1 en JO17-2 maakte dat Quincy en Casper opnieuw een flink beroep moesten doen op de talenten uit de JO15. En met succes. Yannick, Elano, Thomas en later ook Faizal en Alejandro toonden aan dat je op het niveau van de eerste divisie leert snel en doortastend te handelen. Zo bleven zij tegen een elftal met fysiek sterke tweedejaars uitstekend op de been. En zelfs meer dan dat.

De openingsfase leek verdacht veel op het filmpje dat Quincy in de groepsapp vooraf had doorgestuurd en dat voorspelde niet veel goeds! Spartaan was duidelijk de bovenliggende partij en notabene al na 7 minuten moest Ricky geblesseerd het veld verlaten. Diego, nauwelijks hersteld van een aantal weken ziekte moest aan de bak. Met snelle combinaties over de vleugels en door het midden was Spartaan gevaarlijk en kon zo na een kwartiertje spelen de 0-1 aantekenen. Quick rechtte echter de rug en bleef met veel inzet op de been. De 4-4-2- opstelling werd teruggezet naar 4-3-3 en het begon weer te lopen. Na 20 minuten wist Delano de bal te onderscheppen en na één-tweetje met Diego volgde er een strakke voorzet op Yannick die de bal strak binnen schoot, 1-1. Nog geen drie minuten later liet Elano Nieuw Hanenburg weer genieten middels een fraai balletje buitenkant rechts over de voor zijn doel staande keeper heen, 2-1. En dat voedde het vertrouwen. Quick had in deze fase zelfs een veldoverwicht en drukte de bezoekers terug op eigen helft. De grootste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, tegen de verwachtingen in.

In het tweede bedrijf kwam Quick opnieuw goed uit de startblokken. De Haagse spitsen maakten het de potige gasten uit Rotterdam voortdurend lastig. Op een enkel schot na leverde dit nog geen resultaat. Spartaan bleef echter gevaarlijk maar Laurens wist zijn doel vooralsnog keurig schoon te houden. Na een kwartiertje spelen was het wederom genieten geblazen. Een vrije trap op ca 25 meter, iets rechts van het doel. En eigenlijk weet je het dan al. Zoals Messi in topvorm krulde fenomeen Delano de bal fantastisch in de verre hoek, 3-1. Op rozen! Toch? Na een foutje van de uitstekend keepende Laurens konden de bezoekers 3-2 aantekenen en volgde er een rommelige fase. Met nog 15 minuten op de klok stonden er inmiddels 5 JO15 spelers in het veld en was het pompen of verzuipen. Het sterke collectief en een uitstekende redding in de slotseconden van Laurens hielden Quick echter op de been en zo mag JO17-1 blijven hopen op de volgende ronde in deze nacompetitie.

Volgende week eerst naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Spartaan, waar een gelijkspel volstaat. Het wordt in ieder geval weer alle hens aan dek, in alle opzichten! Aanvang 11:00 uur.

Hebben genoten van jullie allemaal!!!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon