Quick uitgeschakeld in nacompetitie

Gepubliceerd op 27 mei 2017 door Marco van Leeuwen

De te verdedigen voorsprong was minimaal en het zou hoe dan ook een heet avontuur worden. En heet werd het. Quick kwam goed uit de startblokken en creëerde een licht veldoverwicht, ondanks het feit dat de passing hier en daar nog wat onzuiver was. Na een kwartier kon de eerste kans worden genoteerd, een lage bal van Diego werd door de inkomende Max op de paal gewerkt. En even later een schot van Delano naast. Spartaan kwam beter in de wedstrijd en werd steeds gevaarlijker via haar snelle buitenspelers, vooral over de rechterkant. Zo kon na 25 minuten de bal vanaf de achterlijn breed worden gelegd en vrij worden binnengetikt, 1-0. Beide ploegen in evenwicht, gezien de 3-2 thuiswinst van Quick een week eerder. Op het half uur mocht Delano aanleggen voor een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Uit een eigenlijk onmogelijke hoek belandde de bal op de lat. Nog geen vijf minuten later was het aan de andere kant helaas wel raak. Een vrije trap aan de linkerkant werd in de verre hoek gekopt, 2-0 en ietwat tegen de verhoudingen in.

Het sierde Quick dat het zich niet gewonnen gaf. De tweede helft begon direct met een prima voorzet van Lennaert waarbij Max slechts een schoenmaatje te kort kwam om voor de aansluiting te zorgen. Het Haags offensief hield aan en na drie minuten in de 2e helft was het dan eindelijk wel raak, na een prima aanval van Quick, grotendeels door Lennaert gecreëerd kon hij zelf beheerst binnenschieten, 2-1. Spartaan 20 kraakte op een aantal gevaarlijke schoten van Quick, echter het doelpunt viel wederom en helaas aan de andere kant. Een klassiek e.d.-tje na een misverstand tussen Laurens en Emilio, 3-1. Op de rand van uitschakeling zette Quick opnieuw nog een keer aan. Twee grote kansen voor Max na een uur spelen werden echter helaas niet verzilverd. Door een aantal wissels en omzettingen aan Haagse zijde zag de thuisploeg vervolgens kans de wedstrijd definitief in bezit te nemen. Quick werd meer en meer teruggedrongen en het was wachten op de 4-1, die een minuut of tien voor het einde dan ook viel. Heel even was er nog hoop op een verlenging na de 4-2 van Emilio maar met de 5-2 in blessuretijd deelde Rotterdam-Zuid de definitieve knock-out uit. Spannend potje, alles gegeven maar helaas toch met lege handen. De verjaardag van Jeswan moest zo in gepaste stilte worden gevierd.

Alles overziend kende Quick een wisselvallig seizoen, met ups- en downs, veel schorsingen en langdurige blessures. De basis was hiermee wellicht iets te smal om op lang achtereen op een constant niveau te kunnen acteren. Iets om over na te denken!

Spelers, begeleiding en ouders, bedankt voor het vermaak. Fijne zomer, ben naar het strand.