Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick pakt belangrijke punten

Gepubliceerd op 22 april 2018 door Marco van Leeuwen

Heel wat personeelswissels vandaag bij Quick B1. Gelukkig waren de meeste switches naast het veld: de vlagger werd reporter, de trainer werd vlagger en de coach nam zijn plaats weer in na een weekje Turkse tactiek. Eén en ander zorgde van bij de aanvang voor een Quick dat de wedstrijd in handen nam en de eerste tien minuten steriel overwicht had. Geen kansen, toch geen grote, maar duidelijk baas.
In de 13e minuut speelde Thomas een goed spelende Yannick vrij die keihard voor trapte, waar hij misschien beter een mannetje had uitgekozen, maar het was in ieder geval een mooie aanval en er zouden er nog meer volgen. Tien minuten later trapte Tom een goede corner waar iedereen onderdoor ging.  Geornie speelde zich heel mooi vrij in de andere hoek en zette weer voor. Willem besefte niet hoeveel tijd hij had en werkte te snel af waardoor alle kracht ontbrak. Jammer! Een minuutje later kwam ook Yannick iets tekort om af te werken. Daar bleef het niet bij want Willem was even later in een rush op links tot driemaal toe net iets sneller dan de aanstormende Maassluizers, haalde de achterlijn en speelde Geornie aan. Ook nu ontbrak kracht om af te werken.
De minuten die ons toen nog scheidden van de rust waren vol van halve kansjes, afgewisseld met counters van Maassluis die wel precisie misten maar wel het nodige gevaar uitstraalden. In ieder geval moest een leuk spelend Quick bij de rust minstens twee doelpunten voorstaan, zeker toen Tom op slag van rusten nog eens een vrije trap voorgooide waar iedereen langsliep, inclusief een aanstormende Emilio aan de tweede paal.
Tijdens de rust zeiden droevig filosoferende vaders tegen elkaar dat zij wel wisten hoe dat zou gaan aflopen. “Want dat hebben we al zo vaak gezien, mijnheer! Als je ze zelf niet afmaakt, krijg je ze vroeg of laat aan de andere kant om de oren…”   Hadden we trouwens al vermeld dat Mo er bijzonder strak uitzag en ook zo vlagde? Toch ooit eens aan Alice vragen of die nu echt geen zwakke kanten heeft, die vent!
En dan begon de tweede helft met een hoofdstukje klasse van het zuiverste water. Vergeet Christensen, Messi, Isco, Ibra en alle andere overbetaalde vedetten. Wij hebben verdorie Tom van den Akker! Hij kreeg de bal in de middencirkel en besloot dat die filosoferende vaders gerust eens op hun nummer mochten worden gezet. Mozes spleet de Rode Zee, onze Sint-Thomas deed dit lichtjes over met voetballers  van dezelfde kleur. Hij wandelde een mannetje of 5 voorbij en legde de bal meesterlijk in het mandje. Dat er ook een verhaal is met voornoemde Mozes en een mandje, legt Marco volgende week wel weer uit.
In de minuten die daarop volgden, kon de stand verder worden uitgediept maar dat deden we niet, ondanks een mooie actie van Yannick waarop Willem iets te laat kwam, een tweede gezondheidswandeling van Tom langs rode kegeltjes en een sublieme vrije trap van Elano die door de keeper zeer mooi werd gered. Vanop de perstribune was die save het tweede mirakel van de middag, maar we kunnen ons vergissen. Toen onze aanvalsgolf ging liggen, kregen we tien minuten waarin we onze Laurens echt nodig hadden. Hij redde een paar keer zeer mooi en dat was erg nodig. Merci, keeper!
Tussendoor was Geornie nog eens alleen weg geweest naar doel, maar ook hier redde de keeper goed. De filosoferende vaders waren streng, maar rechtvaardig: “Moet er altijd in! In onze tijd…..”.  Het dichtstbij een gelijkmaker kwam Maassluis met een verschroeiende vrije trap op de paal. Roy vermoedde een erg nodige vingertop van Lau, dus wij ook.
In de laatste tien minuten gebeurde niet heel veel meer door de vermoeidheid en opgegeven discipline. Alleen bleven wij vrezen voor die ijzeren voetbalwet die toeslaat als je eigenlijk een handvol doelpunten moet voorstaan. Maar het onvermijdelijke gebeurde dit keer niet en we sleepten een geweldige en zeer verdiende overwinning uit de brand. Iedereen die ons team dit jaar een mooier doelpunt zag maken, mag het altijd komen vertellen!

Tekst: Paul van Eynde

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon