Quick mist overtuiging, kansen en penalty

Gepubliceerd op 15 april 2018 door Marco van Leeuwen

Zonder Mo en vaste grensrechter Roy (prima vervangen door de strak uitziende en insgelijks vlaggende Paul Zeeman) begon Quick tegen het voor lijfsbehoud spelende Spartaan 20 verzorgd en kwam een paar keer goed door. De eerste echte gevaarlijke kans was echter voor de thuisploeg. De uit een vrije trap voortkomende inzet werd net op tijd door Emilio gekraakt. Het werd een fysiek stevig potje. Halverwege de eerste helft kwam Quick op voorsprong. Een vrije trap van links ging breed op de volledig vrijstaande Tom die doeltreffend uithaalde, 0-1. Voor Spartaan het sein om nog wat gas bij te geven en gevaarlijk door te dringen in het zestienmetergebied. Opletten geblazen. Zo bleek Spartaan toch over een behoorlijke ploeg te beschikken, Laurens dwingend een paar keer handelend op te treden. Quick stelde er in deze fase niet meer dan hotseknots voetbal tegenover. Eigenlijk typerend voor de wedstrijd was het dubieuze moment vlak voor rust waarin een aangeraakte bal op Laurens door de scheidsrechter gezien werd als terugspeelbal. Het oprapen werd bestraft met een vrije trap op een metertje of vijf van het doel. Eigenlijk gaan dit soort ballen er nooit in, behalve vandaag dus, dwars door een lekke muur, 1-1 en een lekkere boost voor de thuisploeg.
Na zijn fotosessie en wat oefeningen was Paul klaar voor de 2e helft.

Die tweede helft begon veelbelovend met een snelle actie van Lars, die zijn inzet helaas net voor langs zag gaan. Daarna nam Spartaan het heft weer in handen. Pas na een kwartiertje kreeg Quick haar tweede grote kans. Tom kwam mooi door over rechts,  speelde Derek aan die zijn inzet na twee pogingen bij Yannick zag belanden. De laatste wist dit buitenkansje helaas niet te verzilveren. Kort daarna kwam Quick nog een keer gevaarlijk in de zestien. Achterin bleek Spartaan kwetsbaar. Quick bij vlagen ook: na geklungel in de Haagse verdediging kwam Spartaan hierdoor verdient op voorsprong, 2-1 na 19 minuten spelen. Met de uit de ziekenboeg teruggekeerde Willem weer in de ploeg kwam er meer snelheid en werd Quick weer gevaarlijker. De druk op het Rotterdamse doel werd verder opgevoerd, resulterend in de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd voor Elano. Maar wonder boven wonder werd het lege doel van dichtbij niet gevonden. Deze keer regende het kansen en geen kogels in Rotterdam Zuid en de Rotterdamse goalie ontpopte zich tot een ware kansenkiller. Met nog een paar minuten op de klok leek hij dan toch verslagen. De uit een corner volgende Haagse kopbal werd door een Rotterdamse verdediger met de hand uit het doel getikt. Rode kaart en penalty. Dat zat gebakken. Willem nam als een man deze verantwoordelijkheid op zich en plaatste zich achter de bal. Deze keer was de keeper er weer bij. Zelfs een indraaiende corner in blessuretijd tikte hij nog uit de kruising. Dat ook de thuisploeg nog een paar grote kansen kreeg omdat Quick op jacht was naar de gelijkmaker bleek slechts voor de statistieken.

In een notendop: Quick speelde matig, morste teveel kansen en verloor op basis daarvan eigenlijk verdient. Even geen Haantjes nu. Over en uit.

Volgende week thuis 14:30 tegen Excelsior Maassluis. Paul zonder vlag …. maar met pen. Een Belgische kinderhand is gauw gevuld. Bij ons heet dat promotie! Moet je wel voor betalen…..