Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick komt goed weg met zege op Spartaan 20

Gepubliceerd op 23 september 2017 door Marco van Leeuwen

Sterke selectie, zeker ook in de breedte, terugkeer van een verloren zoon, aankoop van een ware doelpuntenmachine, ervaren technische staf, soepele voorbereiding, leuke groep ouders, heerlijk weer. Besloot daarom dit verslag alvast maar op vrijdagavond te schrijven, in conceptvorm uiteraard. Angstgegner of niet!

En wat een droomstart werd het! Direct na de aftrap een steekpass van Derek op Lennaert, even versnellen, laag voor en bij de tweede paal binnengetikt door Elano, na overstappen van nieuwe aanwinst Georni, 1-0 na ongeveer 40 seconden! Quick speelde dominant en via goede combinaties werden de spitsen regelmatig bereikt. Diverse schoten van o.a. Lennaert, Georni en Thomas troffen helaas geen doel. Na het Haags offensief kwamen de Rotterdammers, vorig seizoen gedegradeerd uit de eerste divisie, beter in de wedstrijd. De behendige en snelle vleugelspitsen maakten het onze jongens behoorlijk lastig. Tot gevaarlijke momenten leidde dit tot dan toe niet. Na een kleine 20 minuten kwam Quick zelfs bijna op een riante 2-0 voorsprong. Een lepe vrije trap van Elano vanaf zijkant rechts kon door de keeper maar ternauwernood tot corner worden verwerkt.
De eerste serieuze tegenaanval van Spartaan kwam over rechts. De Rotterdamse rechtsbuiten mocht wel heel ver doorkomen en kon zowaar zelfs nog een combinatie binnen de zestien aangaan waarna er makkelijk kon worden binnengeprikt, 1-1.
De thuisploeg had het even lastig. Zo volgde nog geen twee minuten later een hard schot dat gelukkig door de sterk keepende Laurens kon worden gepareerd.
Het spel golfde op en neer in een stevig maar faire en snelle pot. Met vlak voor rust nog een mooie aanval over links. Georni, aangevallen door een handjevol Spartaanse Hornaars, bleef sterk aan de bal en stelde na twee geblokte schoten Lennaert in staat ook een keertje af te drukken, 2:1 dus. Altijd lekker vlak voor rust.

De tweede helft leverde direct een schietkans voor Elano op. Daarna werd het een tijdje onrustig op Nieuw Hanenburg. En dat was niet vanwege de Dirndljurkjes en Lederhosen. Onzuivere passing, teveel lopen met de bal en verdedigend te snel instappen zorgde voor een stevig Rotterdams overwicht en veelvuldig gevaar voor het doel van Laurens. Steeds meer duels gingen verloren en Quick dreigde kopje onder te gaan. Yannick en Tim A. kwamen in het veld voor Lars en Elano terwijl Spartaan met een aantal wissels nog aanvallender ging spelen. Zo kwam er in principe wat meer ruimte op het middenveld. Ruimte die niet werd benut omdat van achteruit te vaak de lange bal werd gehanteerd om de spitsen te bereiken, leidend tot veelvuldig balverlies. En zo kregen de bezoekers vlak voor tijd hun allergrootste kans….. berusting alom, een gelijkspel zou immers wel verdiend zijn….… echter onverklaarbaar ging de bal naast en in de tegenaanval was het Georni die Lennaert wist te bereiken, het balletje breed werd een prooi voor de net ingevallen Julien die met wat Rotterdamse hulp de zege definitief tegen de touwen mocht jagen, 3-1.

Benauwde overwinning! Nog lastig in te schatten waar we nu staan. Spartaan 20 heeft een goede ploeg die zeker kan meedoen om de prijzen. De eerste helft belooft in ieder geval veel goeds. Aan Haagse zijde waren de krampgevalletjes opvallend, conditioneel is er hier en daar misschien nog wat werk aan de winkel. Of kwam dat door die extra 5 minuten die de verder uitstekend fluitende heer Priest ons in de eerste helft cadeau deed?

Volgende week speelt Quick om 15:00 in Stadion De Koel in Venlo tegen de plaatselijke VVV. De capaciteit van het gastenvak is 500 plaatsen, dus wees er snel bij. Uw reis zal worden verzorgd door culinaire liefhebbers Mau, Mo & Han.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon