Quick JO17-1 trekt opgaande lijn door in Alphen

Gepubliceerd op 24 maart 2018 door Marco van Leeuwen

Het werd een snel en fel potje, Alphense Boys zat er vanaf het begin kort op. De eerste kans was desalniettemin voor Quick. Na een voorzet van Lennaert, weer op z’n vertrouwde linksbuitenpositie spelend, werd het schot van Elano geblokt. Quick kwam daarna nog een paar keer goed in de zestien maar was niet slagvaardig. Het rendement bij de thuisploeg bleek op dat moment iets hoger. Bij de eerste vrije trap op de Haagse helft en een collectief momentje van defensieve onachtzaamheid was het direct raak, 1-0. Dat bleek een wake-up call voor Quick dat steeds beter in de wedstrijd kwam en vrijer begon te spelen. De kansen die dit opleverde waren vooralsnog niet aan de gasten besteed. Gelukkig kreeg Quick nog voor rust loon naar werken. Een perfecte voorzet van Tim Hoogstad werd door Georni direct uit de lucht genomen en in de touwen gejaagd, 1-1.

In de rust werd de wederopstanding van Koning Willem gevierd. Koud uit het ziekenhuis na een mysterieuze infectie direct alweer langs de lijn. Hulde! (ook aan Dokter Audrey, die het Bronovo vandaag nog niet kon loslaten)

Het tweede bedrijf werd aangevangen met een tweede Hoogstad in de verdediging. Bas, jongere broer van Tim en nog spelend in de JO15, verving de geblesseerd geraakte Ilias en deed dat met verve. Quick pakte de draad weer op en bleef de Boys door Alphen jagen. Dit resulteerde in balbezit voor Tom die vervolgens Yannick over rechts wegstuurde. Zijn voorzet op maat werd door Georni ingeschoten. De knappe redding van de Alphense keeper was onvoldoende, in de rebound was Lennaert er razendsnel bij om Quick op een verdiende voorsprong te schieten. Na tien minuten was het dezelfde Lennaert die zich door de Alphense verdediging wurmde en Georni in stelling wist te brengen. Met behulp van de paal en een portie geluk hield de sterk spelende thuiskeeper zijn ploeg en de spanning vooralsnog in de wedstrijd. Quick heerste vanaf dat moment op alle fronten. Achterin stond het als een huis, het middenveld zakte in als het moest en verzorgde de aanvoer naar de spitsen waar het kon en de mannen voorin bleken onvermoeibare kwelgeesten voor de jongens uit Alphen. Verzilvering van dit overwicht bleef ondanks grote kansen uit en dan weet je dat je moet vrezen. Zo belandde met nog tien minuten te gaan een gekraakt schot van de thuisploeg maar net naast de paal. Nu nog een gelijkmaker zou voelen als een nederlaag, dus bleef het spannend tot het laatste moment. De verlossing kwam uiteindelijk van en voor Georni die zichzelf met een fraaie actie wist vrij te spelen en de Alphense keeper in de laatste minuut op de knieën kreeg, 1-3.

Ondanks deze lekkere overwinning was het een zware dag voor Quincy, 2x40 minuten zwijgen en de coaching aan Giovanni laten. Dat viel niet mee. Gio is in ieder geval klaar voor 7 april! Bijvangst van de dag: Georni weet na een poosje het net weer te vinden! Marcus verrast zichzelf en blijkt verborgen talent voor vlaggen te hebben! En last but not least: Willem komt er weer aan!

Het ijzer is nu heet en zal verder worden gesmeed: 7 April, 14:30 thuis tegen koploper VVV-Venlo. Nog wat goed te maken……