Quick JO17-1 speelt resultaatvoetbal tegen MVV

Gepubliceerd op 11 maart 2018 door Marco van Leeuwen

Mannendag in Maastricht. Echter, zonder Mario, die nog vuurwerk moest kopen en zich mentaal moest voorbereiden op Quick-HBS later op de dag. Maar ook zonder de moeders, die blijkbaar in de veronderstelling waren dat vrouwendag een vrouwenweek was. Opmerkelijke ontwikkeling, aldus de heren in het gezelschap. Meer vrouwen in bestuursfuncties, uitstekend! Maar dan ook zaterdagochtend even 2x230 km meeblazen naar Maastricht, toch?

Met Lennaert weer in de basis, hersteld van een langdurige blessure, bleek het in de gezellige Geusselt aftasten geblazen, met af en toe een verzorgde aanval van Quick. MVV speelde, net als in de thuiswedstrijd aanvallend en verzorgd voetbal met veel mensen voor de bal. Verdedigend stond het gelukkig goed maar gaandeweg het eerste bedrijf werd Quick vooral aanvallend slordiger. Er werd meer en meer balverlies geleden en de passing werd onzuiver. Pas op slag van rust kon de eerste doelpoging van de hele wedstrijd worden genoteerd. De vrije trap van Elano eindigde in de handen van de Limburgse keeper. Direct daarna nog een balletje op de lat van Derek en dat was het dan wel. Verder gebeurde er niets.

Rust. Bezinning. DreamZ….over de Bosjes van Pex.

Met de opdracht geen onnodige risico’s te nemen was het spelbeeld in het tweede bedrijf niet anders. In de beginfase zette Quick iets meer druk, direct resulterend in een grote kans voor Timothy die zijn schot naast zag gaan. Na een kwartier een mooie Limburgse voorzet vanaf de linkerkant gevolgd door een gevaarlijke kopbal laag in de hoek en een prima redding van Laurens. De thuisploeg bleef redelijk verzorgd spelen maar was slordig in de eindpassing. Quick stelde hier buiten een gezonde portie werklust nauwelijks iets tegenover. Ook nu stond het verdedigend goed maar opbouwend werden de meeste ballen zo hard mogelijk naar voren geknald, het middenveld overslaand. Resultaatvoetbal dus. (Volgens Van Dale voetbal dat niet gericht is op het demonstreren van een attractieve speelwijze, maar alleen op een zo gunstig mogelijke uitslag). Sporadisch leidde dit hier en daar zelfs nog tot een paar mogelijkheden. Het gelijke spel was uiteindelijk terecht.

DreamZ bleek het hoogtepunt. In een wel heel snelle tijd was het mannenkonvooi terug op Nieuw Hanenburg, op tijd om te zien hoe de Craeyen dit seizoen voor de tweede keer door de Bosjes van Pex werden gejaagd. Opvallend veel moeders gezien.

Volgende week kunnen de mannen van JO17-1 zich thuis revancheren voor de nipte en zure nederlaag eerder dit seizoen uit bij Fortuna Sittard. Aanvang 12:15. Wellicht komen we dan wat meer aan opbouw toe en kunnen we meer druk vooruit zetten.