Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO17-1 speelt prima pot maar krijgt te weinig

Gepubliceerd op 18 maart 2018 door Marco van Leeuwen

Mariëtte, Monique, Marsha, Marina, Audrey, Chêry, Alice, Bianca, Ze waren er allemaal. Het signaal van vorige week bleek opgepikt. En dat terwijl het nog nooit zo koud was geweest. Respect voor en steun aan de jongens op de bank. Het komt goed, de lente komt eraan.

Met Roy (naar eigen zeggen slechts 46 lentes jong) weer in de basis begon Quick sterk. Symbolisch voor de strijdlust waren de opgestroopte mouwen van Thomas, en dat bij een gevoelstemperatuur lager dan -10. De druk op de Limburgse verdediging werd met verzorgd voetbal langzaam opgevoerd maar als snel bleek dat het een middagje twaalf tegen elf zou worden. De Fortunese grensrechter liet opnieuw van zich spreken maar kon gelukkig niet overal voor vlaggen. Zo zagen we na tien minuten een mooie aanval over links met een balletje op Lennaert, diens inzet bleek te zacht. Kort daarna was het opnieuw Lennaert die zichzelf vrijspeelde, versnelde en beheerst afrondde, 1-0 na 14 minuten spelen.
Quick speelde verzorgd en aanvallend en creëerde voldoende kansen om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Pogingen van onder andere Lennaert en Elano wisten het net niet te vinden en een zuivere strafschop werd niet toegekend. Fortuna stelde hier naast een gezonde portie vechtlust niet veel tegenover.

De korte maar blijkbaar hevige opwarming in de rust zorgde voor bijzondere taferelen. De meest geëmancipeerde moeders wilden Ridder Roy namelijk niet alleen in de kou laten staan en solliciteerden openlijk naar een beurtje vlaggen. Het kan verkeren!

Nadat alle gemoederen weer tot bedaren waren gekomen ontspon zich in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Yannick kreeg een grote kans om de score te verdubbelen na een mooi steekballetje van Tom. En waar de thuisploeg wederom vergat te scoren sloeg Fortuna in een van de sporadische tegenaanvallen simpel toe, over links met een simpel intikkertje, 1-1 in de 54e minuut. In het kwartier daarna zette Fortuna Quick meer onder druk en kregen de bezoekers meer kansen. Verdedigend stond het bij onze jongens echter uitstekend met Thomas, Ilias, Emilio en Joris in de hoofdrol en Elano en Derek die het middenveld controleerden. Tom kreeg daardoor ruimte om te voetballen en wist met nog een kwartier te gaan opnieuw Lennaert te bereiken. Zijn mooie aanname eindigde met een schot op de paal. Vervolgens werd Yannick in het strafschopgebied gevloerd en weigerde de scheidsrechter opnieuw een strafschop toe te kennen. Het hoogtepunt in het tweede bedrijf was evenwel de Haagse vrije trap die in de muur van Limburgs mergel belandde waarna Lennaert de bal oppikte en netjes afrondde, 2-1. Geen sprake van buitenspel (we hebben de beelden nog). De verkleumde armen van de toeschouwers gingen in slow motion omhoog, de grens had zijn rechterarm veel gebruikt, was nog warm en daarmee net iets sneller. Vliegensvlug stak hij zijn vlag weer omhoog en het fluitsignaal volgde. Niet zo fraai. Neemt niet weg dat Quick het ook op eigen kracht had kunnen afmaken. Zo eindigde in de slotfase een grote kopkans van Elano net naast het doel en bleef het bij een gelijkspel. Verzorgd potje voetbal, hartverwarmend! En hulde aan het vooruit verdedigen. Nu de kansen nog afmaken.

Volgende week gaat de karavaan naar Alphense Boys, aanvang 13:00. Benieuwd wat voor team die jongens deze keer op de been gaan brengen. En o ja, Roy komt ook!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon