Quick JO17-1 op inzet langs Alexandria’66

Gepubliceerd op 25 februari 2018 door Marco van Leeuwen

Weken waren Quincy en Gio er mee bezig geweest. Hoe op 24 februari toch een knap team op de been te brengen? Hoe de voor de veel te lange winterstop enigszins haperende JO17 machine weer op gang te krijgen? Of zou Koning Winter met zijn helpers toch een verlossende spaak in het wiel steken? Het werd gewoon voetballen. En er stond een team. Een team van echte kerels die bij een gevoelstemperatuur van ruim onder nul de mouwen flink opstroopten.

Quick begon inderdaad gretig en zette de Rotterdammers met een klein offensiefje onder druk. Een en ander resulteerde direct in veel gerommel voor het doel en zelfs een aantal kansen om op voorsprong te komen. Zo werden een aantal schoten gesmoord en strandde doorgebroken Willem in de 11e minuut op de keeper. In de tegenaanval van Alexandria had keeper Tim (C1) het geluk aan zijn zijde met een bal op de paal.

De Belgische grensrechter deed het intussen overigens uitstekend, zeer kordaat en bij de les, terwijl hij zichzelf toch echt live op de hoogte hield van de Silver Steel van schaatsbelg Bart Swings in zijn geliefde Korea.

In het tweede deel van het eerste bedrijf kregen de Rotterdammers meer grip op de wedstrijd en wonnen de meeste duels. De gevaarlijkste kansen tot dan toe bleven echter voor Quick, echter de Alexandriaanse keeper bleek een lastige sta in de weg. Bij een scherpe voorzet van Willem was Yannick net te laat om bij de 2e paal binnen te tikken. Met maat 45 hadden we op rozen gezeten. Ook de hard werkende Georni (stuiterbal net over de lat en kopbal in handen van de keeper) wist het net niet te vinden. Aan de andere kant keek Tim op slag van rust een schot van de thuisploeg behendig op de lat.

In de rust vloeide het bier rijkelijk alsof de zomer was begonnen en waren de kroketten, bitterballen en broodjes bal niet aan te slepen. “Voeding Op Maat” heet dat tegenwoordig.
De kenners voorspelden een 1-0 of 0-1. De ploeg die het eerst zou scoren zou zich de gelukkige winnaar mogen prijzen. En zo geschiedde.

De tweede helft was nog maar koud begonnen en een uitstekende voorzet van Willem werd door Yannick netjes binnen geprikt. Daar was ie dan, die 0-1, zou je zeggen. Dat was alleen buiten de toch af en toe wel heel scherp vlaggende Rotterdamse grensrechter gerekend. Zeker geen buitenspel (en wij konden het weten, stonden zoals gewoonlijk op één lijn) maar de scheidsrechter nam het signaal over. Daarna rommelde de wedstrijd zonder kansen een tijdje voort. Totdat Willem Swings het nog eenmaal op zijn heupen kreeg. In de 70e minuut krulde hij de bal voorbij de Rotterdamse goalie in de verre hoek, niet meer af te vlaggen, 0-1. Het werd nog even spannend toen Alexandria vlak voor tijd dichtbij de gelijkmaker kwam maar keeper Tim wist knap te redden.

Toch wel een lekkere overwinning, vooral van het collectief en mede dankzij de inzet van Tim (C1), Timothy en Victor uit de B2.

Volgende week opnieuw een potje puzzelen, thuis tegen Spijkenisse. Aanvang 14:30.

Sende burada ol çünkü bira buz gibi!