Quick JO17-1 onderuit tegen koploper VVV Venlo

Gepubliceerd op 07 april 2018 door Marco van Leeuwen

Het begin was lekker fel. VVV drong aan maar er waren zeker ook speldenprikken van Quick. Eerst een gekraakt schot van Lennaert en daarna opnieuw een goede mogelijkheid voor de blonde aanvaller, volgend op een mooie actie van Lars buitenom die hem op maat wist te bedienen. Ook daarna had Quick op voorsprong kunnen komen, echter de scheidsrechter onthield de thuisploeg een zuivere strafschop en beïnvloedde daarmee het wedstrijdverloop. In de tegenaanval wist keeper Laurens eerst nog knap te redden, in de rebound was het prijsschieten, 0-1. Daarna zakte Quick ver weg. De gasten hadden het beste van het spel en de behendige Limburgse aanvallers waren heer en meester in de Haagse verdediging. Onder druk grossierde Quick in foute passes en één hiervan gaf de gasten vrije doortocht naar het doel, Laurens kansloos latend, 0-2 na 25 minuten spelen.
Van kort dekken en vooruit verdedigen was op dat moment al geen sprake meer en de veelvuldig gehanteerde lange bal was nutteloos tegen de fysiek sterke gasten. VVV kreeg meer kansen en had de wedstrijd al voor rust kunnen beslissen.

In het tweede bedrijf begon Quick sterk. Met wind in de rug en naar het Grote Doel was het direct na rust al raak. Een mooie combinatie met veel mensen van Quick voor het doel eindigde met een voorzet van Georni, op maat voor Tom die met een stijlvolle volley afrondde, 1-2, der Anschluß! En dat begrepen ze in Limburg wel.
Quick was nu wel fel en speelde als echte kerels, eigenlijk zoals de gasten dat al de hele wedstrijd deden. Vlak na de 1-2 kwam Lennaert goed door over rechts en zag zijn inzet helaas net voorlangs gaan. VVV kwam niet meer onder de druk uit. Een kopbal van Georni miste richting en eindigde in de handen van de keeper. Kort daarna was het dezelfde Georni die op snelheid en kracht over de rechterkant langs drie Limburgse verdedigers kwam maar zijn schot nog net gekraakt zag. Hoewel de jacht op de gelijkmaker in volle gang was bleef het oppassen geblazen voor de gevaarlijke uitbraken van de bezoekers. Laurens hield zijn doel echter uitstekend schoon. De laatste kans om gelijk te maken was voor Tom, zijn schot ging helaas rakelings over. Zo werd de tweede helft op inzet gewonnen maar stonden de Haantjes met lege handen. Dankzij die zwakke fase in de eerste helft.

En waar de Haagse toeschouwers zich inmiddels berustend in het heerlijke lentezonnetje hadden geparkeerd en de zestig plus leden het park op stroomden voor een mooi diner, zochten de Limburgse bezoekers zich een weg door de straten rond Nieuw Hanenburg, uit de Hofstad. De witte busjes met geelzwart logo zijn een uurtje geleden voor het laatst gesignaleerd op de Hoefbladlaan. Sterkte!

Een smetje van 30 minuten op de mooie reeks waar Quick dit kalenderjaar aan bezig is. Met meer pressie en minder lange ballen gaat het volgende week verder naar Spartaan’20 in Rotterdam, aanvang 13:15.