Quick JO17-1 onderuit in Venlo

Gepubliceerd op 01 oktober 2017 door Marco van Leeuwen

Regen, stadionverbod, Duits gesproken op de tribune, zitten we hier wel goed? De voortekenen waren gunstig geweest. Er was scherp getraind, een paar jongens met extra inspiratie terug van een werkweek en ter geestelijke ondersteuning van alle Saoedische vrouwen werd er prompt een aparte dames app in het leven geroepen.

Dan toch nog maar even iets over die wedstrijd. Na een paar minuten aftasten was het Lennaert die over links goed doorkwam. Het baldadige publiek uit Den Haag nam een voorschotje en scandeerde alvast de 0-1. Julien werd in stelling bracht, zijn poging ging over. De rust op de tribune keerde weer. Het tempo in de eerste helft lag behoorlijk hoog en nu was het VVV dat de Haagse verdediging door het centrum bijna verraste. Keeper Lau wist te redden. De thuisploeg bleek behendig, met een sterke linksbuiten die vaak naar binnentrok en jongens die zich regelmatig uit de voorhoede lieten terugzakken om gebruik te maken van de ruimtes tussen de linies, waarin ook af en toe Limburgse middenvelders opdoken. Quick had hier duidelijk moeite mee, speelde zeer slordig en VVV vergrootte haar grip op de wedstrijd. Vervolgens werd een van de weinige foutjes van de goed fluitende scheidsrechter Quick fataal. Een onterecht gegeven corner bood een vrije kopkans voor de thuisploeg, mede dankzij apathisch of niet verdedigen van Quick, 1-0. Kort daarna had VVV het direct kunnen afmaken, Quick hing nog in de wedstrijd. De laatste 10 minuten van de eerste helft was er zowaar sprake van iets dat op een Haags offensief leek en het regende prompt kansen voor Quick. Limburg loerde op de counter. Uiteraard.

Tijdens de rust werkte de 5e colonne aan een alternatief. Om de Limburgse muur te slechten moest er ten eerste verzorgder wordend gespeeld en meer beweging komen zonder bal. Beter opbouwen en middenveld inspelen in plaats van alles naar voren rossen, dat was namelijk zelfs voor die Limburgers een makkie.

Ook met lelijk voetbal hield de Haagse kansenregen in de tweede helft aan. Gestopt met tellen. VVV groef zich steeds verder in en beperkte zich tot verdedigen, steeds loerend op dat ene foutje in de Quick verdediging. En dat kwam er uiteindelijk ook. Symbolisch voor de hele wedstrijd, 2-0. Lachen met een zachte "G" doet pijn aan je oren, behalve als het Max is.

Onderschatting? Te lage handelingssnelheid? Collectieve day-off? Was er dan helemaal niets positiefs te melden? Ja hoor: dat het alleen maar beter kan. En o ja, Maastricht is gezellig. Volgende week 12:45 uit bij Spijkenisse de bakens verzetten. Het seizoen is begonnen!