Quick JO17-1 ondanks nederlaag tegen JVOZ toch naar nacompetitie

Gepubliceerd op 07 mei 2017 door Marco van Leeuwen

Op een veld waar menig Zeeuws trekpaard voor zou hebben bedankt was het begin overwegend voor Quick. Na een prima aanval drong Lennaert het strafschopgebied binnen en legde breed op Ricky die de bal makkelijk kon intikken, 0-1 na nog geen vijf minuten spelen. De behendige en fysiek sterke thuisploeg leek in het begin ook wat moeite te hebben met het veld maar kwam er af en toe wel gevaarlijk uit. Na een kwartiertje kon opnieuw een goede kans voor Quick worden genoteerd. De opgekomen Emilio wist Lennaert in stelling te brengen, zijn inzet ging helaas net naast. Zo leek het begin van de wedstrijd verassend veel op de wedstrijd op Nieuw Hanenburg, waar Quick destijds uiterst effectief met de kansen wist om te springen en met 3-0 aan het langste eind trok. Toen, net als nu golfde het spel op en neer. Nadat Dylan eerst de gelijkmaker nog wist te voorkomen door de bal van de doellijn te halen kwam  JVOZ in de 25e minuut toch op gelijke hoogte door de bal uit de rebound strak in te schieten. Geen paniek! Gemert zou tegen Quick Boys immers tenminste gelijkspelen en daarmee zou Quick met een derde plaats op de ranglijst alsnog de derde periode opeisen. De volgende aanval was weer voor Quick, de kopbal van Lennaert vloog net over. Op slag van rust deden twee bijna identieke momenten van onachtzaamheid en onvoldoende doortastend optreden in de Haagse verdediging Quick definitief de das om. Na een behoorlijke eerste helft toch met een 3-1 achterstand de rust in, die klap zou Quick niet meer te boven komen.

Dus er werd in de rust al flink gerekend. Zelfs bij een nederlaag in Vlissingen en een gelijkspel in Gemert zou de derde periodetitel een feit zijn, zolang het doelsaldo in Haags voordeel zou blijven.

De eerste kansen na rust waren voor het inmiddels duidelijk beter spelende JVOZ en zo kwam de thuisploeg verdiend op 4-1. Verdedigend stond het bij Quick niet best. Dat de verdienstelijk spelende Elano (C1) koelbloedig de 4-2 mocht inschieten kon eigenlijk een klein wonder genoemd worden. Zou het dan toch nog een wedstrijd worden? Nog geen 10 minuten na rust ging echter alle hoop in rook op nadat JVOZ de 5-2 wist binnen te glijden. Dit werd nog een half uurtje prijsschieten! Zeker na een forse overtreding van Dylan op het middenveld (!) die hem direct rood opleverde. Doelman Max wist met een paar prima reddingen de schade voorlopig beperkt te houden. Op een fraai ingeschoten vrije trap had echter ook hij geen verweer, 6-2. Frustratie alom. Ook bij Max. Praten tegen de scheidsrechter met als gevolg direct rood. Quick met 9 man verder, nog 20 minuten te gaan. Met de hard werkende C1 spelers Yannick en Alejandro konden we ons nog slechts twee tegengoals permitteren om Quick Boys op de ranglijst voor te blijven i.g.v. een gelijkspel in Gemert. Billenknijpen dus. Waar in de thuiswedstrijd Wesley nog tussen de palen was opgedoken was de beurt nu aan Teun. Ook hem ging dit verdienstelijk af (hoezo keepersprobleem?). In Gemert was het nog 0-0. Alle ballen de Schelde in! En zo geschiedde. Dat het uiteindelijk nog 7-2 werd ontging die alleraardigste scheidsrechter. Zo eindigde deze competitie, rommelig, zoals ie begon!

Epiloog
Jeswan (de enige Quicker met werkelijke alle voetbaltelefoonnummers van Nederland in zijn telefoon) had inmiddels weer verbinding met Gemert en zo waren we live getuige van de nipte overwinning van die alleraardigste Brabanders op Quick Boys. Daarmee was de derde periode voor Quick een feit. Dat Spijkenisse Quick in de eindstand op de ranglijst alsnog passeerde deed hier niets aan af. Zij waren immers al verzekerd van nacompetitie met de 2e periodetitel.

Na een wisselvallig seizoen en een einde in mineur is een felicitatie aan de jongens en hun begeleiding toch op z’n plaats, want niemand had hier aan het begin van het seizoen rekening mee gehouden. Of de jongens nog uitzicht krijgen op meer hangt voor een belangrijk deel af van de prioriteiten die door de vereniging gesteld zullen moeten worden nu ook JO19-1 (tegen degradatie) en JO17-2 (voor promotie) nacompetitie zullen gaan spelen.

Mixed feelings!