Quick JO17-1 Mo-loos ten onder in mistig en koud Kerkrade

Gepubliceerd op 03 december 2017 door Marco van Leeuwen

Quincy met stropdas. Mo van de Sunweb niet mee. Geen dames (oorzaak of gevolg is onduidelijk; de mannenbus vermoed inmiddels dat Mo een aparte dames-app groep heeft ingericht). Rare dag dus. Toch maar naar Kerkrade afgereisd. Mistig doel. De catacomben van de voetbalpiramide. Verkoop je huis en steun je club, luidt het hier....

De generale op donderdagavond was niet best, dus dat bood hoop. Hoog vastzetten of niet, to be or not to be, that's the question, whether it is nobler in the mind to suffer the slings and arrows of outrageous fortune, or to take arms against a sea of troubles. And by opposing, end them! Aldus William Shakespeare een paar jaar geleden.

Het bleek een stevig potje, Quick werd in het begin weggespeeld, eigenlijk omvergeblazen door een ploeg die volgens kenner Paul dampend aan de start verscheen. Na nog geen 10 minuten was Quick volledig uitgespeeld, 1-0. Twee minuten was het de Limburgse nr 10 die opnieuw handig ruimte vond tussen de linies en een penalty versierde, 2-0. Quick hield de schade ternauwernood beperkt en kon er voorlopig, met uitzondering van een kopballetje uit een corner, niets tegenover stellen. Pas na 25 minuten viel er voor de Haagse die-hard masochistische toeschouwers in het steenkoude Kerkrade iets te beleven. Een mooie kaats tussen Willem en Julien eindigde met een schot van Willem in de korte hoek, fraai door de keeper weggetikt.

Daarna opwarmen in de kantine, op de kachel. Tien bitterballen voor €1,80. Limburg wordt langzaam donker. Duitstalige muziek uit de speakers, Duits voetbal op tv, de dagen van Peter Bosz lijken na de alternatieve Kohlenpott-derby wel geteld.

De tweede helft kwam Quick wat beter uit de startblokken. Na 10 minuten moest de sterk keepende Limburgse goalie een vrije trap van Willem uit z'n hok ranselen. Uit de daaropvolgende corner een kopbal van Elano, met opnieuw een redding van de keeper. Halverwege de tweede helft liep Quick zich vast op het middenveld, de jonge scheids zag een overtreding op Ilias over het hoofd en in de daarop volgende uitbraak trok Laurens aan de noodrem. Opnieuw een strafschop die werd benut, 3-0. Wedstrijd gespeeld. Onbegrijpelijk dat Roda met deze stand nog probeerde onze Vlaamse vriend in tweeën te zagen en vooral dat de scheidsrechter dit slechts met geel bestrafte. De 4-0 daarna was slechts voor de statistieken. Hopen dat Mo vanavond meer geluk heeft met zijn surprise party voor Alice, de liefde van zijn leven.

Achteraf gezien was het de Blitzstart van Roda dat Quick de das om had gedaan. En nog enigszins positief was het dat de tweede helft van Haagse zijde redelijk genoemd mocht worden. Nog één potje voor de winterstop. Thuis om 14:30 tegen FC Dordrecht hebben onze mannen de gelegenheid om de eerste seizoenshelft nog met een redelijk goed gevoel af te sluiten. Nog één keer de schouders eronder.