Quick JO17-1 laat tegen FC Dordrecht derde periode lopen

Gepubliceerd op 27 mei 2018 door Marco van Leeuwen

Na een vroeg ontbijtje in de polder (voor veel jongens de eerste ervaring buiten de stad) ging het op weg naar Dordt. Naar de BVO waar in jeugdkantine “Klaus Place” gelukkig nog gerookt mag worden. Zo hoort het! En we nemen aan dat dit niet alleen het geval is tijdens de Dordtse Stoomdagen. Bewijs is op aanvraag verkrijgbaar. Vervolgens was iedereen in rep en roer nadat de scheidsrechter het grasveld afkeurde omdat de lijnen niet zichtbaar waren. Gelukkig wist iemand nog ergens een veld te vinden met wat lijnen, een beetje kunstgras en een paar opgewarmde autobanden, zodat er met wat vertraging uiteindelijk toch nog gespeeld kon worden.

Quick begon goed en kreeg na een lange bal van Emilio via Yannick al vrij snel kans om de score te openen. Alleen voor de keeper werd helaas slechts het zijnet gevonden. Daarna was het Derek die de onzeker opererende Dordtse verdediging opjoeg en uiteindelijk op doel kon schieten. Zijn inzet werd door de keeper nog net voor de lijn weggegrabbeld. Hoewel de thuisploeg vooral achterin niet zo sterk oogde wist Quick hier nog niet van te profiteren en moest Laurens redden op een van de weinige pogingen van FC Dordrecht. Een verkeerde pass, gevolgd door een knullige botsing tussen twee Haagse verdedigers gaf de rechtsbuiten van Dordrecht vrij baan en bracht zo de 1-0 op de borden. Direct hierna eiste de scheidsrechter de hoofdrol op nadat hij onze immer betrouwbare grensrechter Roy liet staan in een duidelijk gevalletje van buitenspel. Roy was volgens de leidsman ongeïnspireerd en niet actief genoeg bezig met zijn professie. Dit terwijl aan de andere kant van het veld ieder vlagsignaal, dubieus of niet, direct door de scheidsrechter werd overgenomen. Later werd het incasseringsvermogen van Roy nog meer op de proef gesteld toen de scheidsrechter (met Brabants of Limburgs accent) hem voor bedrieger uitmaakte. Ongekend. Eigenlijk hilarisch, ware het niet dat het te warm was om ons er echt druk om te maken. Wat onze jongens wel kon worden verweten is dat ze na het vlagsignaal van Roy direct stopte met verdedigen, zonder eerst te wachten op een fluitsignaal. Eigenlijk gaf maar weer eens aan hoe rotsvast het vertrouwen is dat iedereen in Roy heeft. En terecht. Helaas stond het met dit cadeau vlak voor rust wel 2-0. Dat was minder terecht en niet zo verdiend.

Dat het seizoen niet als een nachtkaars uitging had met de goede start van de tweede helft te maken. De verre ingooi van Thomas (altijd een halve corner) werd door Georni prima ingekopt, 2-1. Er was nog hoop en Quick draaide de thuisploeg de duimschroeven aan. Met handen en voeten kreeg de thuisploeg het voor elkaar om de Haagse bezoekers uit de buurt van het doel te houden en zelfs een Schumacher-Battiston-achtige beuk van de Dordtse keeper op Lars werd niet bestraft. Aanvallend stelde FC Dordrecht hier niet veel tegenover. Bij een van de spaarzame uitbraken werd nog wel de lat boven Laurens geraakt maar dat was het dan wel zo’n beetje. Vlak voor het einde van de wedstrijd had Thomas zich tot man van de wedstrijd kunnen kronen door de vrije kans vlak voor het doel binnen te koppen. Het mocht helaas niet zo zijn.

En zo werd het seizoen afgesloten in stijl. Wisselvallig. Soms genieten, soms niet. Met 28 goals voor matig productief, echter met 32 goals tegen wel de op twee na minst gepasseerde verdediging. Een plaats in de middenmoot bleek het hoogst haalbare, de nacompetitie net misgelopen. Gelukkig gaat het in het leven om de reis en niet om het doel! Dit was tevens het motto tijdens de gezellige afsluiting van het seizoen in het immer exotische Monster aan Zee. Hulde aan trainers Quincy en Gio, alsmede aan teamouders Han en Mo. Plus het hele seizoen in woord en beeld vastgelegd in een schitterend, door Akkie gemaakt, boekje. En ondanks of dankzij de gebeurtenissen bij Dordrecht wist Roy, samen met André beslag te leggen op de eerste plaats in het klassement der grensrechters. Dik verdiend! Mooi slot. Beste allemaal, het was me weer een genoegen!

PS. De reis gaat dit seizoen toch nog even door: woensdag 6 juni spelen de jongens namelijk nog de halve finale voor de Haaglanden Cup, 20:00 uit tegen DSO.