Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO17-1 keihard onderuit tegen hekkensluiter SC Feyenoord

Gepubliceerd op 10 december 2016 door Marco van Leeuwen

Een slecht voorteken op deze grauwe dag was eigenlijk al dat Quick met slechts 11 spelers naar Varkenoord afreisde. Geen wissels dus! En dat in de 2e divisie en terwijl we in de fase komen waarin de eerste prijzen kunnen worden verdeeld. Kenmerkend voor Quick? Toegegeven, de lijst met afwezigen was lang maar dat zou geen excuus mogen zijn voor het vertoonde spel en het gebrek aan beleving. Wat een contrast met vorige week. Menig koploper en BVO sneuvelde al op Nieuw Hanenburg. Uit is het echter andere koek. Alles of niets. Vandaag was het dus niets.

Het begin zag er nog redelijk uit, hoewel de passing vanaf de start niet zuiver was. Feyenoord stichtte vooral wat gevaar via standaard situaties. De eerste echte dreiging kwam met een schot in het zijnet na een kwartiertje spelen. Nog geen 5 minuten later een schot op de lat, waarna keeper Max in de rebound handelend moest optreden. Het spel van Quick werd er niet beter op; weinig beweging, loopacties werden niet of te laat gestart en bij balbezit van de thuisploeg werden nauwelijks duels gewonnen. Na ruim een half uur spelen kwam Feyenoord via een geplaatst schot van haar rechtsbuiten dan ook terecht op voorsprong, 1-0. Het enige wapenfeitje van Quick in de eerste helft was een vrije trap van Delano in de handen van de keeper. Zo ver waren we nog niet gekomen.

In het tweede bedrijf kwam Quick iets beter uit de startblokken. Er zat wat meer vaart en agressie in het spel maar het was Feyenoord dat gevaarlijk uitbrak. Max wist eerst nog te redden maar was in 2e instantie kansloos, 2-0. Kort daarop nog een Rotterdams balletje op de paal, Quick leefde nog! Na 17 minuten mocht Ilias met een rode kaart vertrekken en daarmee leek het gedaan voor de Haagse bezoekers, hoewel Quick met 10 man wel iets meer beleving toonde en wat beter voetbalde. De mooie vrije trap van Feyenoord na een half uur spelen boorde helaas het kleine sprankje hoop diep de grond in. Een afstandschot in de handen van de Rotterdamse keeper was het enige wapenfeit aan Haagse zijde. Nul echte kansen voor Quick en de eerste overwinning voor Feyenoord.

In de strijd om de 2e periode heeft Quick het nog in eigen hand maar zal wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Zaterdag (12:30) nog een potje bekervoetbal uit tegen RKDEO en daarna een aantal weken tijd voor rust en bezinning. Wonden likken. Lijkt me nodig, voor iedereen. Prettige feestdagen!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon