Quick JO17-1 geeft Quick Boys onder uit de pan (pasta)

Gepubliceerd op 03 april 2017 door Marco van Leeuwen

Na een koolhydraatrijke pasta lunch begon Quick sterk, met veel druk naar voren. Vooral over links werd de achterlijn veelvuldig bereikt door Wesley en Dylan. Daarmee konden al binnen 10 minuten 4 grote kansen worden genoteerd, helaas zonder resultaat. Na een mooie pass van achteruit (Emilio) rook Diego zijn kans, even een panna om daarna knap in de korte hoek binnen te schieten, 1-0 na 17 minuten. De bezoekers werden verder teruggedrongen en kwamen er niet aan te pas. Een mooi steekpassje van Dylan bracht Jona alleen voor de keeper waarna alleen nog de Katwijkse noodrem resteerde. De penalty was uiteraard voor Delano, onberispelijk binnengeschoten, een riante 2-0 voorsprong vlak voor rust.

Het dagdromen kon beginnen: in de wolken……nacompetitie…….zomer…….BBQ …. bier…….zomer…….(in willekeurige volgorde)

Zoals verwacht kwam Quick Boys letterlijk en figuurlijk furieus uit de kleedkamer en toch liet Quick zich hierdoor verrassen. Binnen een minuut lag de aansluitingstreffer in het net. Oeps. Beetje te veel gedroomd misschien. Quick was de kluts kwijt en in plaats van druk te zetten begonnen de jongens achteruit te lopen. Mede door de fysiek sterke vers ingebrachte linksbuiten waar de Haagse verdediging de handen meer dan vol aan had gingen de Katwijkers, hier en daar met de botte bijl, op zoek naar de gelijkmaker. Het spel werd grimmiger en ook de Katwijkse begeleiding zette alle middelen in, soms zelfs ongeoorloofde, om nog een resultaat uit het vuur te slepen. Dat was op identieke wijze in de heenwedstrijd immers ook gelukt, zij het pas in de 3e helft met de nodige medewerking van de scheidsrechter. Deze keer zou alles anders zijn. Met twee verse wissels (Tom en Lars) werden nieuwe krachten aangeboord en kreeg Quick weer wat meer grip op de wedstrijd. Na een afgeslagen Haagse aanval werd de bal opnieuw ingebracht door Teun. Een uit buitenspelpositie terugkerende Quicker schepte verwarring tussen de laatste man en keeper van de bezoekers. Op aangeven van Quincy (jawel, genoteerd als assist) joeg Diego de bal af en speelde de keeper uit, 3-1. De Quick B1 app ontplofte. Met nog 10 minuten op de klok groeide het besef dat dit niet meer uit handen gegeven zou worden. En zo geschiedde. Nog even consolideren met de ingevallen Tim, je niet van de wijs laten brengen, geslepen de draad weer oppakken en doorbijten als het moet. Dat heet gogme. Daarom een dik verdiende overwinning. Volgende week weer pasta!

Mooi om te zien welke ontwikkeling deze groep de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. Nadat de gemoederen bij de Katwijkers vakkundig waren gesust bleef het toch nog lekker lang onrustig op Nieuw Hanenburg (in positieve zin). Volgende week kunnen er uit bij Gemert (aanvang 15:00 uur) goede zaken worden gedaan. Maar ouders let op: het spook der onderschatting speelt Quick wel vaker parten! Bereidt uw zonen voor….