Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO17-1 boekt volwassen zege op koploper MVV, hattrick Willem van Eynde

Gepubliceerd op 04 november 2017 door Marco van Leeuwen

MVV mat zich duidelijk de favorietenrol aan en begon sterk aan de wedstrijd. Met behendige spelers en goed positiespel werd de thuisploeg weggedrukt en moest keeper Laurens al na 5 minuten handelen op een goed schot van de bezoekers. Daarna ontspon zich echter een klein offensief van de gastheren, de mannen leken goed in de wedstrijd te zitten en er leek iets moois te gloren. Desalniettemin was het MVV dat de meeste kansen creëerde, onder andere via haar sterke linksbuiten. In de 19e minuut zwijnde Quick na een van richting veranderd schot en had het zomaar 0-1 kunnen staan. Tegen die tijd was Willem, onze Belgische vriend en gelegenheidslinksbuiten wel zo’n beetje warmgedraaid. Na een van zijn bekende rushes volgde iets dat het midden had tussen een voorzet en een doelpoging. Beetje mazzel of Messiaans, we zullen het nooit weten. Maakte ook niet uit want de 1-0 kon worden genoteerd, op dat moment enigszins tegen de verhoudingen in. De bezoekers leken een beetje de weg kwijt, Quick kreeg meer vat op de wedstrijd en trok deze langzaam maar zeker naar zich toe. De Maastrichtenaren hadden gelukkig nog niets in de gaten….. Quick speelde zakelijk en volwassen. En als het moest gingen de ballen het park af, op speciaal verzoek van Jeswan. Gelukkig werd er steeds beter gevoetbald. Zo onderschepte Tom na ongeveer een half uurtje spelen knap de bal en stoomde op richting het Maastrichtse doel, zijn ziedende schot spatte op de lat uiteen en had een beter lot verdiend. Direct daarna kreeg Lars een uitgelezen kans op een riante 2-0 voorsprong maar was niet gelukkig in de afronding. Quick zette voor rust nog eenmaal aan. Willem, op dat moment al solliciterend naar verkiezing van Man of the Match, joeg de Limburgers telkens de stuipen op het lijf. Opnieuw veroverde hij de bal en ging er als een haas vandoor. Quickzilverachtig bijna. Deze keer een heel gericht schot vanaf links in de verre hoek, 2-0.  

Het tweede bedrijf was meer spannend dan goed. De beste kansen waren wel voor Quick. Het duurde echter tot in de 14e minuut voordat Willem de sterk spelende rechtsback Thomas met een mooi passje wegstak. Nadat hij eerst de gevaarlijkste man van MVV al aan de ketting had gelegd kweet hij zich ook van zijn aanvallende taak en maakte het met een droge schuiver koel af, 3-0. Enig smetje op de wedstrijd was de Limburgse tegentreffer twee minuten later. Geen man overboord deze keer. Quick bleef de bovenliggende partij met snelle uitbraken over de flanken waarbij de Limburgse keeper herhaaldelijk moest optreden. Het slotakkoord kwam opnieuw van Willem. Alleen op de keeper af, het hoofd koel houdend en met een lekkere schuiver naar 4-1. Kroon op het werk. Trilogie voltooid! Man of the Match. Geloof me, Westerlo gaat los vanavond!

Volgende week thuis tegen Gemert, aanvang 14:30. Benieuwd of de mannen hun goede reeks dan kunnen voortzetten. Quick thuis is voor veel bezoekende teams blijkbaar toch wel een dingetje. Dat weten ze in Maastricht inmiddels ook weer. En dat is goed.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon