Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO17-1 bindt UNA opnieuw op de zegekar, hattrick Delano

Gepubliceerd op 19 maart 2017 door Marco van Leeuwen

Dat een ruime selectie van 16 man geen overbodige luxe is blijkt al wekenlang, de ziekenboeg kent zo af en toe wat mutaties maar blijft in het algemeen flink bezet. Dat dit de automatismen en rust in het spel niet ten goede komt mag dan ook niet echt een verassing heten. Uiteraard is er meer dan voldoende kwaliteit en als die de mouwen opstroopt stromen de punten binnen. Fraai voetbal komt vanzelf wel weer (zodra het lente wordt).

De bezoekers uit Rommelgat hadden de eerste helft letterlijk handen en voeten nodig om Quick van het lijf te houden. Het regende dan ook vrije trappen. Na een keertje oefenen was de tweede mogelijkheid  voor Delano wel raak, randje strafschopgebied met rechts mooi ingedraaid, keeper kansloos, 1-0 na 18 minuten spelen. Nog geen vijf minuten later opnieuw een vrije trap, ditmaal van Wesley, hoog achterin. In het doelgebied gebracht door meegekomen back Dylan en daarna een eenvoudige prooi voor Delano, 2-0. De eenvoud waarmee deze doelpunten vielen wakkerde bij Quick gemakzucht aan. Er werd meer en meer ruimte gegeven en na nog geen half uur spelen konden de bezoekers 2-1 aantekenen. Ondanks de stand op de ranglijst bleek UNA dankzij de geboden ruimte toch geen onaardige voetballende ploeg. Met de kansen die dit opleverde wisten ze gelukkig voorlopig geen raad. Op slag van rust regende het nog steeds, weer een vrije trap. De hoge indraaiende bal van Derek werd door de keeper verkeerd beoordeeld en belandde via een Brabantse knie in het doel, 3-1. Op rozen, zou je zeggen.

De eerste kans in de 2e helft werd opnieuw door Delano gecreëerd. Dansend door de Brabantse verdediging, via de achterlijn naar binnen trekkend voor een schot (of voorzet?). Diego kon er in ieder geval net niet bij. In het volgende kwart paste Quick het spel moeiteloos aan het weer aan. UNA mocht voetballen en creëerde een reeks goede kansen. Met Engels voetbal probeerde Quick de spitsen te bereiken en in de 57e minuut lukte dit zowaar. Na doorkoppen van Wesley kon Delano door en met een keurige afronding zijn hattrick aan laten tekenen. UNA bleek gebroken en Quick mocht prijsschieten, als ware het op de Veldhovense kermis. Wesley raakte met een ziedend schot nog een keer de lat en bood Diego later nog een goede kans, helaas zonder resultaat. De wedstrijd sleepte zich vervolgens naar het einde. Quick behoudt met deze zakelijke overwinning thuis haar ongeslagen status.

Volgende week (12:00) weer volle bak uit tegen Westlandia, bezig aan een goede reeks. Zij hebben de punten nog hard nodig om zich definitief veilig te spelen en Quick mag dromen van een goede eindklassering, wellicht resulterend in een derde of vervangende periode. Hopelijk weer een echte D(elano) Day! Spektakel in ieder geval gegarandeerd!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon