Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick heeft collectieve offday en morst punten in Dordrecht

Gepubliceerd op 26 november 2016 door Marco van Leeuwen

Die fase van aftasten duurde wel heel lang. Quick speelde in een te laag tempo en gaf teveel ruimte weg in de dekking. Alle tweede duels werden verloren en bij balbezit was er nauwelijks beweging zonder bal. Weinig beleving. Dit zou nog wel eens een lange middag kunnen gaan worden……
En inderdaad, het eerste gevaar kwam van de thuisploeg; de van een blessure teruggekeerde Max moest direct handelend optreden. Het was tekenend dat het eerste Haagse schot op doel (pas na 20 minuten) van verdediger Emilio moest komen. De enige echte kans in het eerste bedrijf was vervolgens voor Jona na ruim een half uur spelen. Na een lage voorzet van Lennaert werd zijn schot voor de doellijn gekraakt. Voorlopig was de scheidsrechter beste man van het veld!

De lange mars naar de kantine (als je het zo nog mocht noemen) werd aangevangen. De alleraardigste barjuffrouw was blij. Volk over de vloer. Veel is er aan de Krommedijk namelijk niet meer te beleven, daarom hartstikke terecht dat er pas na 19:00 alcohol geschonken mag worden. De vraag is alleen aan wie? Eigenlijk smachtend naar een stevige borrel, leunend tegen de hete radiator die we voor de 2e helft misschien wel konden loskoppelen om ons in ieder geval aan iets op te kunnen warmen, overpeinsden we nog eens onze mogelijkheden. Het was zo’n dag waarop je zou kunnen winnen, maar net zo goed kon verliezen. Meer druk zetten op de helft van de tegenstander zou misschien kunnen helpen.

Zonder radiator, maar met Diego nam Quick in het tweede bedrijf iets meer initiatief en zowaar viel er iets van vastzetten op de helft van de tegenstander te ontdekken. Delano oefende alvast wat met zijn kanon. Een en ander zag er alvast een tikkeltje hoopgevend uit. Het was echter na een kwartiertje de thuisploeg die een goede kans bij de eerste paal niet wist te verzilveren, gelukkig maar. Nee, dan Delano. 18e Minuut, de bal op 25 meter, sierlijke aanloop en met zijn fluwelen rechterschoen deed hij het weer. Een schitterende vrije trap in de kruising, 0-1. Drie punten in de tas zou je zeggen, zeker omdat de thuisploeg zich geen raad wist met de kansen. Het begon te schemeren in het kleine stadionnetje en het werd kouder en kouder. Minuten duurden uren;  het spel leek mee te verdwijnen in het duister.  Misschien konden we op die manier ongezien met de volle buit in het niets verdwijnen, de kantine links liggend laten? De thuisploeg werd echter sterker. Twee stevige invallers gooiden er nog wat fysieke schepjes bovenop en uiteindelijk kreeg FC Dordrecht in de 40e minuut loon naar werken. De Haagse verdediging stond niet goed bij de inleidende corner en het van richting veranderde schot was onhoudbaar voor Max, 1-1. Licht onderkoeld en nog steeds in mijn onderbewustzijn verkerend heb ik een déjà vu, de jongens spelen in Katwijk, tegen Quick-Boys. Ook daar werd vergeten de wedstrijd in het slot te gooien en dood te maken. Dat laatste had, gezien het spelbeeld vandaag, eigenlijk een (heeeel) koud kunstje moeten zijn.
Soms heb je van die dagen…..

Komende week gewoon allemaal weer lekker trainen zodat we de slechte seizoenstart tegen VVV Venlo recht kunnen zetten. Zaterdag 2 december, 14:30 op Nieuw Hanenburg.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon