Ploeterend Quick JO17-1 krijgt loon naar werken

Gepubliceerd op 09 december 2017 door Marco van Leeuwen

Na de serie nederlagen van de afgelopen weken begon Quick onzeker aan de wedstrijd. Daar had de brunch bij Pex niets aan kunnen veranderen. De thuisploeg had moeite met het opvangen van de veelvuldig opkomende backs en centrale verdedigers van FC Dordrecht. Desondanks was het na een korte fase van aftasten toch Quick met de eerste voorzet vanaf de linkerflank waarop de Dordtse keeper moest ingrijpen. Kort daarna kon de prima spelende rechtsback van de bezoekers doorkomen en een gevaarlijke voorzet afleveren. Onvoldoende korte dekking leidde in de situatie daarna tot een vrije schietkans, 0-1 na 12 minuten. Quick bleef mat en teveel teruggetrokken spelen, onzorgvuldig in de passing en aanname. De gretig en fel spelende Dordtenaren waren heer en meester maar wisten het overwicht niet om te zetten in een hogere score. Vlak voor rust was er door een serie corners zowaar nog iets te ontwaren van een klein Haags offensiefje.

Of het stukje deze keer twee of drie regels moest worden, dat was de belangrijkste discussie in de rust. Een compilatie van de vorige 10 stukjes? Of misschien een keer helemaal niets? Dat was buiten Metamorfose Roy gerekend. Bijna onherkenbaar, als een jonge god, vol passie en met veel elan wist hij de jonge Haantjes te inspireren voor wat vanaf mei 2018 de boeken in zal gaan al De Grote Ommekeer.

Dat Quick direct na rust een makkelijk toegekende penalty tegen kreeg moest gewoon zo zijn. Het zou namelijk alles of niets worden. Dus pakte keeper Laurens (inderdaad zoon van Metamorfose Roy) de inzet en bleef de stand 0-1. De adrenaline deed zijn werk en FC Dordrecht werd meer en meer onder druk gezet. De jonge scheidsrechter had z’n handen meer dan vol aan de vlammen die af en toe in en uit de pan sloegen en vergat een rode kaart te geven toen de doorgebroken Elano werd vastgehouden. Aan Haagse zijde moest Quincy neurologisch wisselen om een zekere rode kaart te voorkomen. Quick stichtte inmiddels steeds meer gevaar over de flanken, voor het doel waren de boys echter weinig effectief. Pas na ruim 20 minuten werd de Dordtse keeper echt op de proef gesteld na een harde knal van Willem. De kopbal van Emilio uit de daarop volgende corner kon maar ternauwernood worden gekeerd en een vrije trap van Derek zeilde rakelings voorlangs. Dordrecht loerde op de counter. Vlak voor tijd zette Laurens de kroon op een puike pot met een geweldige redding op een goed ingeschoten vrije trap van de bezoekers. Zo bleef het spannend tot het einde. In blessuretijd kreeg Quick uiteindelijk loon naar werken. De hoog ingebrachte vrije trap van Tom werd door nagenoeg iedereen (inclusief de keeper) gemist behalve door de net ingevallen Alejandro. Hij verloste Quick uit een matige reeks wedstrijden waarin 398 minuten lang niet meer was gescoord, 1-1. Op basis van de inzet de tweede helft een dik verdiend punt dat aanvoelde als een overwinning. De meegereisde FC Dordrecht supporters toonde zich slechte verliezers. Beetje jammer.

Het kan verkeren! Waar een ieder de afgelopen weken (en zelfs nog in de rust) snakte naar de winterstop werd nu met tranen in de ogen geconstateerd dat de competitie pas in februari zal worden vervolgd. In bijna blinde paniek werd daarom in allerijl nog even een nieuwjaarsborrel voor spelers, begeleiders en ouders ingelast. Quincy en Giovanni zullen de komende weken in ieder geval goed benutten om verder te sleutelen aan de Haagse bolide. Potentieel genoeg. Met een paar oefenwedstrijden kan de lijn van deze tweede helft worden doorgetrokken en verder worden gewerkt aan het vertrouwen: Luctor et Emergo.

Fijne feestdagen! Ook van Mo en Metamorfose Roy!