Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Gimmert uit, altijd lastig!

Gepubliceerd op 13 mei 2018 door Marco van Leeuwen

Laatste busritje naar het einde van de wereld. Nergens ligt de snelweg naar de bewoonde wereld verder weg. Geen wonder dat hier gebeurt wat er gebeurt. Mo kent de buurt. Gelukkig ver weg van die onbetrouwbare planken boer Hans uit Bladel. Die Roy komt nog eens ergens. En dan toch weer uitstekend vlaggen. Op basis van commitment en techniek gaat ie het worden, aldus ingewijden. Vlaggert van het jaar, ondanks moordende concurrentie. Maar ja, je moet er zijn op de beslissende momenten. Met of zonder plank. Bedplank, Bedplank, Batplank of toch keukenplank.

Terug naar Gemert, met een dunne selectie, drukkend warm en stroperig gras. De plaatselijke autobanden boer had vlak voor Hemelvaart zijn incourante voorraad weer op veld 1 gedumpt, dus we konden starten. Alle ingrediënten voor een flitsend potje voetbal.
Dus stond Gemert na 13 minuten na de eerste aanval met 1-0 voor. De thuisblijvers kregen weer gelijk. De beleving ontbrak en de meest simpele ballen werden verspeeld. Los zand leek het wel. Soms bijna aandoenlijk. En de scheidsrechter had het helaas ook niet. Doorgebroken speler neergehaald, niet eens voor een overtreding gefloten. Dat was zo'n beetje het niveau.

De verleiding was groot om in de rust op het terras te blijven. Had best gekund want na 2 minuten lag de 2-0 alweer achter Laurens. In de minuten daarna liet de scheidsrechter een aantal forse Gimmertse overtredingen toe en keurde volstrekt onjuist een Haags doelpunt af wegens buitenspel. Spijtig, op dit niveau.
Met nog een kwartiertje op de klok verloste Elano Quick van het penalty syndroom door de aansluitingstreffer binnen te schieten. Even mocht Quick aan een beter resultaat ruiken, daarna werd het weer de geur van verbrand rubber: bij een van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg was het direct 3-1. Na ruim veertig minuten was de kwelling voor alles wat Haags was eindelijk voorbij.

Volgende week hopelijk beterschap, 13:00 thuis tegen Roda JC.

Het goede nieuws was dat Mo en Han het weer uitstekend voor elkaar hadden. Alleen jammer van de koffie. De lat voor de seizoensafsluiting 26 mei ligt hoog!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon