Gelijkspel tegen Gemert, slechte dag voor Quick JO17-1

Gepubliceerd op 11 november 2017 door Marco van Leeuwen

Het woord Onderschatting stond groot geschreven op het bord in de kleedkamer. Alles om te voorkomen dat Quick tegen haar o zo bekende en gevaarlijkste tegenstander zou moeten strijden. Vorige week koploper MVV terug naar huis gejaagd en ook Gemert zou zo op de zegenkar gebonden worden. Makkie!

De opening was in orde. Quick speelde verzorgd, op de helft van Gemert. Pas na een kwartiertje spelen kon de eerste kans worden genoteerd. Na een prima pass van Joris strandde Georni op de keeper. Alweer tien minuten later een passje van Elano op Yannick. Alleen op de keeper af… buitenkant paal. Vrijwel direct daarna een goede kans voor Lennaert, gestuit door de keeper en na de daarop volgende corner een kopbal van Tom, opnieuw op de paal. Dit zou wel weer eens een lastig dagje kunnen worden tegen het ingegraven Gemert, dat duidelijk was gekomen voor een punt, en niets meer. De eerste tegenvaller diende zich aan met het uitvallen van Lennaert (opnieuw hamstring). Daarna daalde het tempo en liet Quick de teugels wat vieren. Zo kabbelde de wedstrijd naar de rust, 90% balbezit voor Quick maar veel gebrei (volgens Van Dale: eindeloos met de bal combineren zonder tot een goede aanval te komen). Buiten die paar kansen waren de nieuwe handschoenen van Laurens de enige lichtpuntjes op Nieuw Hanenburg, waarboven zich inmiddels donkere wolken samenpakten.

De vrije val in het spelbeeld zette zich in de tweede helft voort. Quick stond met aanval en middenveld te diep en maakte het de verdedigers uit Gemert wel heel makkelijk door met lange ballen de voorhoede te zoeken of zichzelf vast te lopen in de Brabantse linies. Ieder sprankje creativiteit ontbrak. En Gemert? Dat bleef hopen…… Tegen het einde van het derde kwart was daar ineens en volslagen onverwacht een opleving aan Haagse zijde, ingeluid door een knal van Tim A., onderkant lat. Direct daarna gevolgd door een goede mogelijkheid voor Georni. Deze opwarmer bleek van korte duur. Verder tukken dus. Totdat de tot dan toe prima fluitende scheidsrechter het spoor (een beetje?) kwijt raakte. In de kluts raakten zowel Yannick, Joris als een van de bezoekers geblesseerd. Nadat Yannick van zijn kramp was afgeholpen en net weer op de been was, ongeveer drie minuten na de botsing, werd hij plotseling tot grote verassing van vriend en vijand van het veld gestuurd met een rode kaart. Wat had de leidsman gezien toen wij met onze gedachten allemaal allang thuis voor de open haard zaten? Spoken, zo bleek later uit de videobeelden. De frustraties bij Quick laaiden op. Een wake-up call voor de Haantjes? De gevaarlijkste kansen waren uiteindelijk nog voor Gemert. De ongelukkige scheidsrechter had zichzelf inmiddels, waarschijnlijk onbedoeld, een hoofdrol aangemeten, strooide met vrije trappen voor Gemert en stuurde vlak voor tijd Derek en na het laatste fluitsignaal zelfs Joris weg met twee keer geel. Zo eindigde een draak van een wedstrijd zoals hij begon, met 0-0. Steenkoud!

De thuisblijvers hadden vandaag gelijk. Een wedstrijd om snel te vergeten. Weer werk aan de winkel voor Quincy en Giovanni: als de kruitdampen zijn opgetrokken negatieve energie proberen om te buigen naar iets positiefs. Dat is hen gelukkig wel toevertrouwd, dus er is nog hoop. Er is trouwens altijd hoop! Zeker met ghostwriter Paul van Eynde, volgende week uit tegen Excelsior Maassluis. Aanvang 12:45 uur.