Gehavend Quick JO17-1 steunt hoger doel

Gepubliceerd op 30 april 2017 door Marco van Leeuwen

Frappant dat er bij zoveel afwezigen slechts twee spelers uit de JO-17-selectie beschikbaar bleken om bij te springen (keeper Laurens en Tom, die beiden een goede wedstrijd speelden). Dit terwijl JO17-2 eveneens thuis en pas na JO17-1 hoefde aan te treden. Gelukkig bleek JO15-1 een prima leverancier met Faissal, Alejandro en Elano.

Gelegenheidsduo Stefan en Casper stond voor de zware taak om de kansen op de derde periodetitel maximaal te houden. Bij winst konden er goede zaken worden gedaan en zou die titel zelfs al een feit kunnen zijn. Het begin zag er in ieder geval prima uit. Na een goede aanval en een assist van Ilias kon Ricky al na 2 minuten scoren, 1-0. Quick toonde vervolgens veel werklust maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. Die waren er gelukkig ook niet voor de Dordtenaren hoewel het oppassen bleef voor snelle uitbraken. Pas na 25 minuten kon het eerste wapenfeit van de bezoekers worden aangetekend, keeper Laurens wist het schot echter vakkundig uit zijn doel te ranselen. Dordrecht begon meer aan te dringen. Uit een vrije trap moest Laurens opnieuw handelend optreden maar bleek even later kansloos op de penalty die de bezoekers kregen na een onnodig gemaakte overtreding, 1-1 na een half uurtje spelen. Quick kende vlak voor rust nog wel een kleine opleving maar uiteindelijk stichtte Dordrecht meer gevaar.

De kenners filosofeerden er inmiddels weer flink op los. Voor 5-3-2 stond het middenveld misschien wat te hoog en was het daarmee lastig om de snelle Dordtse counters te pareren. Wellicht beter om verder in te zakken en geduldig af te wachten tot die ene kans (die altijd komt) zich aan zou dienen.

Inderdaad maakten de bezoekers direct na rust na een snelle omschakeling dankbaar gebruik van de ruimte achter de Haagse verdediging, het schot ging gelukkig net voorlangs. Het TD van de dag bracht vervolgens Teun voor Burt en liet het team omschakelen naar 4-4-3, in de hoop meer grip op het middenveld te krijgen en om toch wat meer druk naar voren te kunnen geven. Op zoek naar de overwinning! En zowaar prompt eindelijk weer eens een aanval van Quick, de kogel van Wesley miste doel. Daarna een aantal enorme kansen op rij voor de bezoekers. Quick wankelde maar met een paar mooie reddingen en hulp van de paal wist Laurens op wonderbaarlijke wijze zijn doel schoon te houden. Met nog 10 minuten op de klok kregen de mannen de grootste kans van de wedstrijd. Een goed aangesneden vrije trap van Bailey werd door Tom uitstekend vrijgemaakt, oog in oog met de Dordtse keeper wist hij de trekker helaas niet over te halen. Kort daarna weer een pegel van Wesley, dit keer met stuit, nauwelijks door de keeper te keren. Ook in de rebound net geen succes. Het slotoffensief was duidelijk weer voor de bezoekers en al met al mochten de jonge Haantjes zich gelukkig prijzen met een puntje. Voor de moeite dan, want wel hard gewerkt! Het goede nieuws is dat JO17-1 dit jaar thuis onverslaanbaar is gebleken!

Door de andere uitslagen zijn de kansen op de derde periode danig geslonken, echter nog niet helemaal verdwenen. De kortste uitleg hierover zegt dat de derde periode bij winst volgende week tegen JVOZ een feit is. Niets is onmogelijk. Want was er dit seizoen niet slechts één cluppie dat de kampioen met een nederlaag terug naar Vlissingen stuurde? Het wordt stranden in het zicht van de Vlissingse haven of eeuwige roem. Hopelijk wordt de jongens dat laatste gegund! Zaterdag toch maar even naar Vlissingen rijden, denk ik …….. Aanvang 13:00.