Kelderduel Jo15/4 eindigt onbeslist

Gepubliceerd op 25 maart 2018 door Geejee Dijkhuizen

Semper Altius Jo15/1 -Quick Jo15/4 3-3 (2-1) Vandaag traden onze mannen aan tegen het Rijswijkse Semper Altius. Dit zogenaamde ‘kelderduel’ startte pas iets over half vijf onder een lauw voorjaarszonnetje. Quick miste vandaag 5(!) spelers (Tobi, Anton, Julian, Brent en Laurent). Hidde, Jay en Binck zorgden ervoor dat er een volwaardig team op de been kwam.

De start was dramatisch zwak en dan is het niet verrassend dat je de tegenstander dan het gevoel geeft dat er ‘iets te halen is’. Gevolg: na 25 minuten een 2-0 achterstand en geen indicatie dat het beter wordt. Tot 8 minuten voor rust Quinten onzacht in aanraking kwam met zijn tegenstander... de scheids wees naar de stip en helaas moet Quinten geblesseerd het veld verlaten. Boris schoof de bal koeltjes in de (voor hem) linkerhoek. 2-1 en Quick zat weer in de wedstrijd. De ruststand en een prima moment om het tactisch ‘anders’ te gaan doen dan de eerste helft. En inderdaad, de tweede helft liet een ander en beter Quick zien. Er werd gevoetbald met vertrouwen en er werd beter gecombineerd. Na een prima uitgespeelde aanval schoot de goed spelende Sven de 2-2 binnen. Quick hield controle over de wedstrijd en de 3-2 hing in de lucht. Een wonderschoon afstandsschot van Niels van zo’n 20 meter verdween hoog in de verre hoek achter de keeper. Ging het dan eindelijk gebeuren ? Het leek erop, maar een vrije trap op het middenveld belandde op het hoofd van een Semper-speler en deze kopte hem knap in. Onze mannen gingen nog een keer voor de volle winst. Boris passeerde aan de linkerkant twee man en ging alleen op de keeper af. Hij werd vervolgens duidelijk van achteren gehaakt, maar wat ondergetekende al verwachtte: de (jonge) scheidsrechter gaf geen pingel. Zo bleef de 3-3 staan en is het eerste punt een feit. Mannen, prima hersteld de tweede helft, maar tegen koploper DUNO moeten er twee helften goed worden gespeeld om kans te maken. Invallers bedankt en ik hoop dat de blessure van Quinten meevalt (Ik vermoed gekneusde ribben).