Jo15/4 sleept 3 punten uit het vuur

Gepubliceerd op 04 december 2017 door Geejee Dijkhuizen

Op deze koude en mistige decemberochtend stonden 12 Quick spelers, de coach en een handjevol enthousiaste ouders op veld 4 te wachten op wat komen ging. Helaas heb je voor een wedstrijd 2 ploegen nodig maar de tegenstander Erasmus was in geen velden of wegen te bekennen.

Na 20 minuten (10.20) betraden ze uiteindelijk het veld, waar de coach van Erasmus opbiechtte dat hij zich had verslapen.... Ook was Erasmus niet compleet, maar ondanks dat wisten ze met een man minder met 1-0 voor te komen. Quick was duidelijk niet scherp en veel duels werden verloren. Ook was de tweede bal te vaak voor de tegenpartij. In dat opzicht kwam de 1-1 ook eigenlijk uit de lucht vallen. Een communicatiestoornis in de verdediging van Erasmus leverde Toby een buitenkansje op en hij prikte deze dankbaar binnen. Quickers die dachten dat het vanaf nu “erop-en-erover” was, kwamen bedrogen uit. Wederom slap verdedigen resulteerde in een knap uitgespeelde goal van Erasmus. Het was randje buitenspel maar de ijzersterke grensrechter, die er de hele wedstrijd bovenop zat en foutloos vlagde, gaf Erasmus terecht voordeel. 1-2 . Vanaf nu was het woord aan Quick dat het initiatief nam. Brent kwam alleen voor de keeper en zag zijn snoeiharde schot net over de lat vliegen. Nog een aantal speldenprikken van Quick, maar geen goal. 1-2 rust. Na rust kregen we een ander Quick te zien. Meer inzet, samenspel en wilskracht. Er kwamen kansen maar de trekker werd nog niet overgehaald. Na 10 minuten een corner van links en onze lange verdedigers mee naar voren.... Matthijs torende hoog boven iedereen uit en kopte knap in, 2-2. Hierna golfde het spel op-en-neer en kon de wedstrijd beide kanten op vallen. Quick ging meer risico nemen en ging voor de volle winst. Een levensgrote kans van Toby ging net naast. De wedstrijd leek, ondanks het overwicht van Quick, te eindigen in een remise. Zeker toen de scheids bij deze 2-2 af floot. Maar niets was minder waar... de coach van Erasmus wees de verder uitstekend fluitende scheidsrechter op het feit dat hij zo’n 5 minuten te kort had laten spelen. Hierop besloot de scheidsrechter de wedstrijd alsnog te hervatten en de resterende minuten af te werken. Quick ging vol voor de winst en nam de nodige risico’s. De verdedigende stellingen werden verlaten en er werd alleen nog maar aanvallend gedacht. Dit betaalde zich uit.... in “the dying seconds” zorgde een mislukt schot van de uitstekende Toby ervoor dat de keeper van Erasmus op het verkeerde been stond en de bal in de verre hoek rolde. 3-2 ! Dit was zo’n beetje het laatste wapenfeit. Een “Lucky” overwinning maar dat mag ook weleens. De ‘eerlijke’ coach van Erasmus (die wellicht dacht de drie punten nog bij ons weg te kunnen halen) heeft achteraf gezien gegokt en verloren.... Goed geknokt mannen !!