Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Wederom zegeviert Quick C2 ( JO-15.2 )

Gepubliceerd op 16 december 2017 door Marcel Paul

Quick C2 – Honselersdijk C1
Den Haag, 16-12-17, 12:00
Eindstand (ruststand): 2-0 (0-0)

Het was een zonovergoten zaterdagmiddag. De tegenstander in oranje, Quick in traditioneel blauwwit.

Eerste helft
Voetbal zit tussen de oren. Natuurlijk kan een goede voetballer niet zonder uitstekende benen, maar het zijn vooral de hersenen die bepalen hoe het spel gespeeld wordt. Quick C2 gaf hiervan vandaag een fraaie demonstratie. De eerste helft werd er goed van achter opgebouwd, beide kanten kwamen aan bod en menige aanval werd opgezet. (Er werd ook goed verdedigd, maar het aantal aanvalspogingen van de tegenstander was beperkt.) Alleen gescoord werd er niet. Waardoor er wat gemopper op de tribune te horen viel en er werd gefluisterd dat de aanvallen van Quick in de 16 stierven. Toch was er sprake van een bewuste tactiek. Door een dergelijke speelwijze de hele eerste helft vol te houden, zet je de tegenstander (en menig toeschouwer) op het verkeerde been. Als de tegenstander dan murw is geslagen, kun je toeslaan en overgaan tot scoren.

Tweede helft
De tweede helft zag er aanvankelijk net als de eerste uit. Maar nu moest er worden doorgepakt en moesten er goals worden gemaakt. Dat lukte. In de tiende minuut van de tweede helft wist Thomas het doel te vinden en weer tien minuten later was het raak door toedoen van Jeppe. Het was wachten op de derde goal, ik had immers 3-0 als einduitslag voorspeld. Die derde zat er echter niet in. In de slotfase kwam zelfs Honselersdijk verrassend in het 16-metergebied van Quick en werd het ineens nog spannend. Niet dat de drie punten in gevaar kwamen, maar het is toch beter als de tegenstander op de nul blijft staan. De aanval van de jongens en het meisje van Honselersdijk werd echter afgeslagen. Daarna blies de scheidsrechter de wedstrijd uit. Kortom, een dag met mooi voetbal en een mooie uitslag. Trots op onze jongens!

Tekst: Ed Westerhout

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon