Vredenburch C2 – Quick C2 Rijswijk, 04-11-17.

Gepubliceerd op 10 november 2017 door Marcel Paul

Die ene minuut

Vredenburch C2 – Quick C2
Rijswijk, 04-11-17, 8:30
Eindstand (ruststand): 2-1 (1-0)

Die ene minuut was de laatste minuut van de wedstrijd. In die ene minuut verzamelde de tegenstander van  Quick al haar kracht, creativiteit, doelgerichtheid en geloof in eigen kunnen om een goal te kunnen maken. Quick daarentegen vierde haar goal van een minuut ervoor en had nog niet de omschakeling naar de nieuwe fase gemaakt. Met zo weinig weerstand konden de op wraak beluste Vredenburchers gemakkelijk een klap uitdelen. Wat ze ook deden. In slechts één minuut gaf Quick een hele wedstrijd weg.

Voetbalweer
Het was op zich lekker voetbalweer. Niet te warm, niet te koud, geen regen of andere nattigheid en een frisse bries die iedereen op scherp hield. Voor de verandering eens lekker vroeg begonnen, ook dat maakte dat iedereen wakker was. Een voordeel is dit echter niet, want deze factoren golden net zozeer voor de tegenstander. En dus kon het gebeuren dat de Vredenburcherianen in de 8e minuut van de wedstrijd toesloegen: eerst met een plaagstoot en een minuut later met een echte treffer.

Regen
Quick ging daarna op zoek naar de tegentreffer, maar wist die niet gemakkelijk te vinden. Na zo’n 25 minuten begon het zelfs te regenen. Niet van dat spul uit de hemel; wat dat betreft bleef het lekker droog. Het regende echter reddingen – door Jesper, Ali en Daan. Hieruit valt wel af te leiden dat de Vredenburcherijnen het Quick moeilijk maakten.

Zon
Daarna bleef het spel wat miezerig. De bal ging van links naar rechts en omgekeerd, maar het was niet duidelijk of er een 1- 1 of een 2-0 zou gaan volgen. Totdat in de 68e minuut de zon doorbrak. Ondanks een tegensputterende grensrechter keerde de scheidsrechter aan Quick een corner toe. En deze werd door Jesse namens Quick goed benut. Quick werd voor het lange wachten beloond en een golf van bevrijding maakte zich meester over tribune en veld. Quick was erin geslaagd een verlies af te wenden en dat voelde als een overwinning.

Die ene minuut
Er was nog maar een minuut te spelen. Wat er in die ene minuut gebeurde, is al verteld en gaan we niet herhalen. Gesterkt en uitgerust met een nieuwe ervaring kijken we liever uit naar de volgende wedstrijd.

Tekst: Ed Westerhout