Quick JO15.2 wint met een beetje mazzel

Gepubliceerd op 03 april 2018 door Marcel Paul

Quick wint met een beetje mazzel

Wippolder C1 – Quick C2
Delft, 24-3-18, 12:15
Eindstand (ruststand): 1-2 (0-1)

Eerste helft
Eerlijk is eerlijk, de eerste twintig minuten vliegen voorbij en dat heeft alles te maken met het spel. Pas in de 21e minuut wordt het leuk als Quick een aanvalsgolf opzet met een doelpunt als resultaat. Minder leuk is het dat bij de treffende actie ook de keeper van Wippolder wordt geraakt. Maar de goal wordt niet afgekeurd en ook de keeper kan door. Daarna kachelt de wedstrijd weer verder als een slecht geschreven roman. Totdat tegen de rust de Wippolderjongens ineens de geest lijken te krijgen. Ze nemen het spel over en gaan serieus proberen de gelijkmaker te scoren. En zowaar weten ze tot tweemaal toe een niet te missen kans te creëren. Die ze vervolgens missen. Inderdaad, twee keer ☺.

Tweede helft
De tweede helft begint zoals de eerste eindigt. Alweer creëren de polder boys een niet te missen kans. En weer wordt hij gemist. Het had dus gewoon 3-1 kunnen staan! Maar dat is fantasie; het is gewoon 0-1. Maar het zegt natuurlijk wel iets over het spel. Dat lijkt even later te worden bevestigd. De polderaars scoren dan eindelijk hun gelijkmaker. Helaas voor hen echter wordt de goal afgekeurd. Enkele minuten daarna is het wel raak; Quick kan opnieuw beginnen. Gelukkig hebben onze jongens dat ook in de gaten. In het laatste fase van de wedstrijd zet Quick een aanval op en weet Thomas voor de tweede keer in de wedstrijd het doel te vinden (trots, inderdaad). Het is een vreugdedansje waard.

Slot
Daarmee komt de eindstand op 1-2. Beide goals van Quick zijn terecht, maar het beetje mazzel kon niet worden gemist.

Tekst: Ed Westerhout