Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO15.2 verliest in een paar minuten tijd

Gepubliceerd op 03 april 2018 door Marcel Paul

Quick verliest in een paar minuten tijd

Quintus C1 – Quick C2
Kwintsheul, 10-2-18, 10:30
Eindstand (ruststand): 4-1 (0-1)

Eerste helft
Vandaag is het Q tegen Q: Quick tegen Quintus. Blauwwit tegen groenwit, iele sprieten tegen bonkige bulldozers. Het voetbal gaat volgens het boekje. Van links naar rechts en terug. Van bal veroveren naar bal afstaan en terug. Van verdedigen naar aanvallen en dan weer verdedigen. Toch verschuift in de eerste helft geleidelijk het spelbeeld. Quick komt steeds dichter bij het doel van de tegenstander. Tot het moment aantreedt waarop iedereen zit te wachten. Een fraaie cornerbal van de voet van Ted verdwijnt in de drukte van het goalgebied, wordt vervolgens naar achteren gewerkt en door Sef hard en meedogenloos tussen de netten geplaatst. Daarmee is het 0-1 en dat is ook de ruststand.

Bal
Die bal, dat is wel een apart verhaal. Regelmatig verdwijnt er een bal in de sloot. Die sloot is normaal geen probleem, zo wordt me door de grensrechter van Quintus verteld. In de zomer beschermen dichte struiken de sloot voor ongewenste ballen. En in de winter loop je over het ijs om een verdwaalde bal terug te halen. Alleen is er nu een ijsvrije winter en is er dus een probleem. Als ik opper dat we wel vaker dit soort winters in Nederland hebben, kijkt hij me niet begrijpend aan. Hij fluistert me toe: “We willen hier in Kwintsheul de volgende elfstedentocht organiseren.” Ik laat het er maar bij en concentreer me weer op het voetbal.

Tweede helft
De tweede helft lijkt een herhaling van de eerste te worden. De bal gaat heen en weer en het spel kuiert verder. De vogels fluiten hun verhaal en ook de wind fluistert iets wat op een verhaal lijkt. En dan kan het ineens gebeuren dat de tegenstander een goal weet te maken. En niemand die deze goal had zien aankomen. In de verbijstering die volgt krijgt Quintus extra inspiratie en verliest Quick zijn scherpte. Het wordt 2-1, 3-1 en ook nog 4-1 in een paar minuten tijd. Onnodige goals die deze verslaggever met frisse tegenzin optekent. Maar ook dat is voetbal.

Tekst: Ed Westerhout
 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon